![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Poza tym jeżeli nic się nie zmieniło to żeby na x360 pograć w sieci trzeba jakiś abonament opłacać, a PS3 wystarczy podpiąć kablem, zarejestrować się na stronie... i grać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Inna sprawa że to monstrum które ma w sobie PS3, chodzi mi o procesor Cell z siedmioma rdzeniami przewyższa znacznie i mocą obliczeniową i architekturą 3 rdzeniowego PowerPC z X360. To samo z RSX z PS3, karta Ati z x360 jest słabsza od RSX'a. Poza tym x360 z tego co się orientuję obsługuje tylko 1080i, a 1080p już nie. PS# zaś jest full HD. Nie będę powtarzał o wi-fi i napędzie optycznym, bo to zostało napisane, ale może warto wspomnieć że PS3 ma wbudowany adapter bluetooth + wejście na karty SD i parę innych? Mając powyższe na uwadze, śmiało mogę stwierdzić że PS3 może więcej i kiedy M$ będzie wprowadzał nową konsolę to PS3 wciąż jeszcze nie będzie u kresu możliwości. Nie lubię, wręcz pałam niechęcią do Sony, ale nie można powiedzieć że PS3 to słaby lub chociaż przeciętny produkt. Ja na pewno bym wybrał PS3, ale na szczęście mam PC, a konsoluję sobie u kumpla (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dziekuje za odpwoiedzi , ale nadal nie wybrałem która konsole chce kupić ale chyba bardziej ps3 bo - ma sławne gry takie jak nfs , mgs,resident evil ,mof,grand turismo itd , ale 400zł dopłacić bym musiał do ps3 z 1 gra a tu mam 3 gry hdd + xbox360 za 1300zł , ale na xa nie bedzie tak dobrych kultowych gier jak na ps
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
dzesi, aktualnie ps3 chyba nie ma tytułów exclusive dla których warto by zakupić tą konsole. Wybierz sobie tytuły "muszę mieć" i policz na którą konsole jest tego więcej.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Gubin Ostrzeżenie: (0%)
|
Lepsze? Pod jakim względem?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Chlopie doplac 400 i nie bedziesz zalowal. Roznica jest tylko w grach ze tu masz 3 a tam 1 a co do HDD to przeciez kazda wersja PS3 ma hdd. od 20 do 60 choc slyszalem ze ma byc albo juz jest 80 GB. To prawda ze nie ma jeszce wielu gier wylacznie na PS3 ale z online strore mozesz sobie sciagnac np War Hawk, GT w wersji niby to demo niby to pelna gra bardziej prezentacja mozliwsoci. Ja teraz gram wieczorami w NFS Pro Street na PS3 ale wczoraj wieczorem akurat gralem u sasiada na xboxie tez w nfs ps i to nie jest to samo.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%)
|
do tematu dodam jeszcze wypowiedź kolegi, posiadacza x360 od 2 tygodni
Cytat tomek :: 19:41:11 (19.12.2007) / S 19:42:56 (19.12.2007) wiesz co? tomek :: 19:41:12 (19.12.2007) / S 19:42:56 (19.12.2007) jak bym jedank na Twoim miejscu olal x360 tomek :: 19:41:12 (19.12.2007) / S 19:42:56 (19.12.2007) i kupil juz PS3 ja od siebie dodam że jeśli nie jesteś przesiąknięty grafiką hd to na przeczekanie możesz spokojnie łyknąć ps2 - grafika może już niedzisiejsza ale jeśli nie miałeś styczności z nową generacją a nie wiesz którą konsolę kupić to wybierz ps2. ja jestem w sytuacji że po kupnie hdtv myślę o zmianie generacji, która na dzień dzisiejszy mnie nie przekonuje prawie niczym. jednak jeśli już gdzieś się przechylam to chyba jednak w stronę ps3, ale to i tak głównie z powodu wad x360 a nie jej zalet. x360 przede wszystkim - jest niesamowicie głośne, a po włożeniu płyty chodzi prawie jak odkurzacz. - awaryjność urządzenia na niespotykanym poziomie. szacuje się że ok 30% konsol przeżyło słynny ring of death. z moich znajomych to jeden ma konsole 2 tyg a drugiem padł x360 po graniu non-stop przez 3 dni (dreamcast wytrzymał ponad tydzień niewyłączania). - brak napędy br/hddvd. już teraz płyty br z grami na ps3 są wypełnione po brzegi. na x360 wszystko mieści się chyba tylko dzięki trikom (konsola jest na rynku ponad 2 lata więc wiedzą jak ten sprzęt opanować). nowy format szybciej zdobędzie najważniejsze zachodnie rynki (bo nie ma co ukrywać - w Polsce jeszcze długa droga), a jako nośnik gier już się zadomowił. - brak dysku w standardzie - ogromny krok wstecz. powoli zaczyna się narzekanie przez developerów. - płatny online i w dalszym ciągu brak polskiego marketplace. sony oferuje darmowe granie oraz polską wersję psstore - ogólnie ubogie wyposażenie - dokupienie napędu hddvd, płacenie za granie online, dokupienie wifi, dysk twardy (lub wersja z dyskiem. najbliżej wyposażeniem ps3 jest wersja elite, która mimo wszystko ustępuje wyposażeniem a jest droższy o 300zł. ps3 nie ma żadnej z wymienionych wad, a jago główną wadą jest jak do tej pory mniejsza ilość gier, co się powoli zmienia... ja czekam na dalszy rozwój wydarzeń po drodze grając na ps2 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%)
|
Jesli chodzi o brak gier to tutaj masz liste zapowiadanych gier na przyszly rok dla ps3. Ja osobicie jestem za PS3 tylko dlatego ze mam PSP ktore jest niezle polaczone ze stacjonarna konsola. A co do kupna, to sa przeciez starterpack ktore posiadaja 2 gry + 2 pady+ 2 filmy + konsola z dyskiem chyba 80 albo 40 bo 20 juz wycofali dawno temu. albo byly bo widzialem takie pack'i jakis czas temu.
Sony dopiero bedzie sie rozwijal jesli chodzi o rynek gier. Xbox na rynku jest rok dluzej co samo przez sie tlumaczy dlaczego ma wiecej gier. Za Sony jeszcze stoii to że konsole tworza od jakiegoś czasu, wiec doświadczenie maja. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 17:23 |