![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam nadzieje ze na tym forum sa fanatycy konsol telewizyjnych i osoby które posiadają PlayStation 3 lub x-box 360 .Mam dylemat która konsole kopić ja jestem cały czas przekonany do x- boxa 360 bo jest tańszy ma więcej gier itd , ale syszałem ze są dość awaryjne .Do PlayStation chyba nie muszę nikogo przekonywać ale cena tutaj za konsole + 1 gre = 2000zł a za x360 + 3 gry + HDD 20GB = 1400Zł
Bardzo bym prosił posiadaczy tych konsol o napisanie plusów i minusów tych dwóch konsol |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście wolę x-boxa 360, ale znam takich co wolą Ps 3. Z playstation 3 nie miałem styczności (a może i miałem, ale nie pamiętam), z x-boxem miałem i to jest dobra konsola. Fajnie działa, pady bezprzewodowe i ładna grafika. Czego chcieć więcej ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Na tą chwile lepiej xbox'a.
Na ps3 maja wydac dopiero poprawiona wersje, bardziej "stabilna". Ponadto braki na rynku gier. Chociaż jak potanieje to z pewnością kupie, dla takich grier jak Metal Gear Solid, Final Fantasy, Suikoden, Tekken... warto ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
patrzac na ceny gier do ps3 i brak dostepnego chipu do tej konsoli wybor jest prosty
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam PS3 i korzystalem takze z xboxa i powiem tyle ze przy grach jak fifa moze duzych roznic nie ma w grafice ale przy grach jak skate czy nfs pro street PS3 pograza xboxa. Prawda jest to ze ps3 dalej ma mozliwosc grania tylko w oryginalne gry. Problem w tym ze jesli nawet bedzie mozna grac z ISO to jesli system sie zorjentuje to dostaniecie ban na multiplayera o ile wiem do teraz jest tak z xboxem. Powem tez ze jesli chcecie porownywac to prosty przyklad to nosnik. Blu-ray dbl layer = 50 GB , dvd dbl layer 8 z groszami. Niby do xboxa mozna dokupic HD-DVD z pojemnoscia 20 GB na dbl layerze ale to kosztuje extra i to calkiem sporo. I teraz pojawia sie kolejna rzecz jesli chcecie Xboxa z wireless HD-DVD dyskiem twardym itp itd co w ps3 juz jest wbudowane to musicie zaplacic znacznie wiecej niz za ps3.
Edit: A jeszce a propo blu-ray to dodam ze z tego co czytam to on zostanie glownym standartem fimlow w HD bo juz teraz wypycha HD-DVD tak wiece jesli ktos patrzy tez lekko w przyszlosc to lepiej juz miec odtwarzacz blu-ray + konsole (Filmy w blu-ray "$%"$%"$:@ z butow) Ten post edytował stoprocent 10.12.2007, 10:49:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Edit: A jeszce a propo blue-ray to dodam ze z tego co czytam to on zostanie glownym standartem fimlow w HD bo juz teraz wypycha HD-DVD tak wiece jesli ktos patrzy tez lekko w przyszlosc to lepiej juz miec odtwarzacz blu-ray + konsole (Filmy w blue-ray "$%"$%"$:@ z butow) Prawie 80% wszystkich nośników blue ray to gry na PS3. By opanować rynek filmów musi się jeszcze trochę postarać. Na pytanie dzesi nie odpowiem bo posiadam Wii ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HD-DVD z pojemnoscia 20 GB na dbl layerze HD-DVD na warstwę ma 15GB, dwu warstwowe ma 30GB pojemności. Co nie zmienia faktu, że główną zaletę HD-DVD wszyscy mają gdzieś, a jest nią możliwość kompatybilności wstecz. Mimo wszystko za HD-DVD stoją takie firmy jak Microsoft, więc bym nie skazywał go na taką łatwą porażkę. Ale z różnicy pojemności, ludzie będą wybierać Blu-ray (nie Blue-ray :])... Ale to już inny temat. Ja wolę kompa używać do gier, więc nie pomogę w tej sprawie. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok z pojemnoscia sie pomylilem z deczka przepraszam.
Podam liste firm supportujacych nosniki dla zainteresowanych : Blu-Ray * Sony * Dell * Hewlett-Packard * Hitachi * LG Electronics * Matsushita Electric Industrial (Panasonic) * Mitsubishi Electric * Philips Electronics * Apple * Pioneer Electronics * Samsung Electronics * Sharp * TDK * Thomson Multimedia HD-DVD * Toshiba * NEC * Sanyo * Memory-Tech * Microsoft * Intel ... I moze jeszcze pojemnosci ![]() Ten post edytował stoprocent 10.12.2007, 10:55:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym nie przebierał tylko wziął jedno i drugie
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja bym nie przebierał tylko wziął jedno i drugie Najlepsze wyjście ![]() Wii za kontroler. X360 za C&C PS3 za NFS ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
+ PC za WoW'a
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Gubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem dlaczego ludzie piszą że PS3 potrafi generować lepszą grafikę. Ja bym tutaj polemizował, mam X360 od pół roku i miałem styczność również z PS3, powiem szczerze że nie widzę różnic. PS3 pod względem graficznym "pogrąża" X360? Dobre sobie, stoprocent w jakim tygodniku Si-Fi to wyczytałeś?
Co do Blue-Ray to wydaje mi się, że zanim ten standard wejdzie w życie i rzeczywiście będzie stosowany na co dzień, tak jak dzisiejsze DVD to wyjdzie kolejna generacja konsol. Z tego co wiem, wszyscy najeżdżają na Microsoft'ową konsolę za brak Blue-Ray, a proszę mi podać liczbę dostępnych tytułów (filmów) dostępnych na tym nośniku. Dlaczego sądzicie że BR wypiera już tak mocno DVD? Gry na PS3 są wydawane na BR bo taki napęd ma konsola, gdyby miała DVD gry wychodziły by na DVD i nie było by gadania. Uważam, że wybór X360 jest najrozsądniejszy, ale PS3 jak ktoś ma kasę, to proszę bardzo... |
|
|
![]()
|
|
Szefie nie wyczzytalem tego w zadnym tygodniku tylko mowie to co widze i jesli to jest nieobiektywna ocena to przepraszam ale powiedzilem ze gry jak fifa nie roznia sie bardzo ale gralem w SKATE na xboxie i na ps3 i ps3 ma duuuuuuuzo lepsza jakosc detali tekstur etc. Co do blu-ray to 1. Standart szybko wchodzi w zycie i calkiem spora ilosc filmow juz jest. PS3 ma bluray ale dvd i cd czyta rozwniez takze nie widze problemow w grach na dvd ... ale nie robia tego ze wzgledu na lepsza jakosc detali. Czytalem wywiad z tworcami killzone 2 i powiedzieli ze gdyby nie BR o by ta gra nie powstala poniewaz 1 level zajmuj okolo 3-4 GB.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Gubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do blu-ray to 1. Standart szybko wchodzi w zycie i calkiem spora ilosc filmow juz jest. Podaj 10 które mogę bez problemu wypożyczyć? PS3 ma bluray ale dvd i cd czyta rozwniez takze nie widze problemow w grach na dvd ... ale nie robia tego ze wzgledu na lepsza jakosc detali. To że czyta DVD to logiczne, czy Ty gdybyś miał do dyspozycji 50GB to wybrał być 8GB? Skoro jest to dlaczego nie używać, ja pisałem o sytuacji kiedy nie było by wyboru. Nie robią ze względu na detale tylko na pojemność nośnika, jeżeli chodzi o ścisłość. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj 10 które mogę bez problemu wypożyczyć? Pytałeś się o filmy na BR, nie o to czy można wypożyczyć, do tego założę się że się da, tylko odpowiednia wypożyczalnia. Do tego nowy standardy się rozpowszechniają szybciej, bo ludzie już mając DVD wiedzą że to fajniejsze niz VHS, to BR jest fajniejsze niż DVD... Po prostu VHS za długo był na rynku i ludzie bali się zmian. Teraz to wygląda inaczej, masowo kupują telewizory HD, a aby móc zobaczyć coś w lepszej jakości muszą mieć odtwarzacz czy to Blu-ray czy HD-DVD. A nowe TV HD rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. Cytat To że czyta DVD to logiczne, czy Ty gdybyś miał do dyspozycji 50GB to wybrał być 8GB? Skoro jest to dlaczego nie używać, ja pisałem o sytuacji kiedy nie było by wyboru. Nie robią ze względu na detale tylko na pojemność nośnika, jeżeli chodzi o ścisłość. Jeśli chodzi o ścisłość, to detale są powiązane z objętością. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
|
|
![]()
|
|
Nie wiem ktore mozna wypozyczyc ale jest juz ich okolo tysiaca http://www.blu-ray.com/movies/ .
Zmiezam do jednego ... moze ps3 kosztuje wiecej ale mysle ze niedlugo sie to wyrowna. Pozatym jak pisalem wczesniej wersia pelna xboxa wireless hd-dvd etc. kosztuje tyle co ps3. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Około tysiąca ale nie w Polsce. Zanim to do polski wejdzie na stałe to jeszcze dużo gołębi puści kupę na krakowski rynek.
![]() Ten post edytował Halva 13.12.2007, 00:36:12 |
|
|
![]()
|
|
Około tysiąca ale nie w Polsce. Zanim to do polski wejdzie na stałe to jeszcze dużo gołębi puści kupę na krakowski rynek. ![]() Lol ciekawe o co Ci chodzi, bo PS3 ma tą możliwość a xBox nie? Jak nie wiesz że w Polsce już można już ponad 50 filmów kupić na Blu-rey to Twój problem, zanim coś napiszesz może sprawdź? Np. tu masz 56 do kupna http://www.bluedvd.pl/c/pl/22/1/1/0/long/blu-ray.html Ten post edytował Sedziwoj 13.12.2007, 01:10:46 -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
|
|
![]()
|
|
No tak, pozycje wspaniałe, widać tam jakąś świeższą niż 2005, o jest Spider-Man3. Szał. Wole zapłacić mniej za konsole, i kupić BR wraz z następną generacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Do mnie za kupnem PS3 po prostu przemawiają lepsze gry niż na xbox'a. Nie wiem po co sie kłócić o tego br
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:38 |