![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmm... nie wiem czy dobrze i wmiare zrozumiale sie wyraże, ale chodzi mi o coś takiego jak czasem spotyka się w zwykłym html, czyli mamy powiedzmy jedną strone i na niej sporo informacji, powiedzmy pogrupowanych jakimis wyrazami, no i chodzi mi o to, ze jak nacisne na link, to mnie przenosi (obniza na stronie) do tego słowa na stronie (chyba content) czy cos takiego...
no ale ja chce to uzyskac u mnie w taki sposob, ze powiedzmy zmieniam dane o kategorii i po poprawnej zmianie wyswietlam komunikat, ale mam dosc długą tą strone, no i jak wyswietlam ten komunikat tam gdzies nizej gdzie bylem, to poprzez echo, jest jakies przeładowanie i komu niak sie wyswietla, ale strona wraca na samą góre, i nie widac tego komuniaku..... a ja chce zeby ten komunikat sie wyswietlał tam gdzie teraz, ale zeby strona została na nim (w tym samym miejscu) mam nadzieje ze mnie ktos zrozumie i wie jak mi pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj przykłady znacznika <a>
Zwróć uwagę na zastosowanie # I zmień, proszę, tytuł wątku. To nie ma związku z PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 16 Dołączył: 19.07.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żeby przenosić się między fragmentami strony w górę i w dól używa się kotwic. A reszty nie zrozumialem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh..... to moze tak to wyjasnie:
powiedzmy ze mam sobie strona.php, no i jest ona długa, to znaczy zawiera duzo tekstu (chodzi o to ze jest długa i ma suwak pionowy) no i powiedzmy ze na koncu tej strony mam jakies pole formularza kategoria i przycisk dodaj... i teraz po kliknieciu "dodaj" otrzumuje jakis tam komuniakt poprzez echo "elo"; i ten komunikat pokazuje mi sie na samym dole tej strony... no ale jak wcisne dodaj to jakby strona sie przeladowywała (echo) i wlasnie wtedy wraca mi na sama gore... i nie widac tego komunikatu, ktory ma sie wyswietlac tylko dwie sekundy (potem przeladowanie)... no i chodzi mi wlasnie o to, zeby po wcisnieciu "dodaj" wykonalo sie wszystko jak wczesniej, ale zeby albo strona byla w tym samym miesju (chodzi o suwak - czyli na dole), alebo wlasnie na zasadzie "id" w htaml... po prostu zeszla do dołu, np, do tego komunikatu chyba teraz troche jasniej to wytłumaczyłem... da sie tak wogole w php ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 16 Dołączył: 19.07.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy mam rozumiec że ten formularz odsyła się do tej samej strony
![]() jeśli tak no tozrób kotwice tam przy formularzu czy czymś tam i atrybutem action kieruj odrazu tam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak kolego....
a dokladnie to wyglada tak ze w dane miejsce strony ładuje sobie poszczegolne jakby funkcje.. no i jak strona troche nabierze tresci to wlasnie jest tak ze po kliknieciu dodaj, zmien usun.. itp.... wyswietla w tym miejscu komuniak.... no i jak jestem na dole itam ma wyjsc komunikta to niestety sie wyswietla, ale strona wraca na gore i go wogole nie widac, chybaze sie w 2 sekundy zdazy zjechacna dol..... bo potem strona sie przeladowuje... i jest lipa o co chodzi z tą kotwica, bo pierwszy raz o tym słysze ![]() ucze sie php dopiero od miesiaca, wmiare jak czas pozwala, i robie galerie, taka troszke rozbudowana no i wlasnie tak sie zmagam z ciągłymi problemami... jak wlasnie ten ![]() wiec jak to rozwiazac ![]() i jeszcze jakbys kolego pokazał jak ustalic czas trwania sesji, ktora wygasnie po 5 minutach jak nic sie nie bedzie robic na stronie to bede wdzieczny bo mam logowanie, ale kopiujac link, nawet jak wylacze przegladarke to moge przez niego wejsc ![]() mniej wiecej tak to wyglada: jesli login i haslo to pobieranie danych z bazy sprawdzanie poprawnosci jesli poprawne to $pass = $_POST['haslo'] session_start(); $_SESSION['userpass'] = $pass; $sid = session_id(); header("Location: adres.php?PHPSESSID=$sid"); a jesli nie to costam.... tak mniej wiecej, pokazałem Ci tylko jak wyglada ustalenie sesji... jak dodac czas, aby po 5 minutach bezczynnosci jak klikne na jakis link to pokaze strone logowania ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:55 |