![]() |
![]() |
--Mroofka-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kod <HTML> <HEAD> <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250"> <script> function sprawdzacz(liczba) {licznik++; if (liczba==moja) {alert("Brawo! Zgadłeś za "+licznik+" razem");} if (liczba<moja) {alert("Moja liczba jest większa");} if (liczba>moja) {alert("Moja liczba jest mniejsza");} if (licznik>5) {alert("Nie udało ci się 5 razy gra skonczona.");} } </SCRIPT> </HEAD> <BODY bgcolor="#CCCCCC"> <script> licznik=0; moja=Math.round(100*Math.random()) </SCRIPT> Została wylosowana liczba od 0 do 100 zgadnij która. <FORM name="liczba"> <INPUT type="text" name="strzal" size="5"> <INPUT type="button" value="Sprawdź" onClick="sprawdzacz(document.forms['liczba'].strzal.value)"> <P> <INPUT type="button" value="Jeszcze raz" onClick="document.forms['liczba'].reset();history.go(0)"> </FORM> </BODY> </HTML> mam takie coś i zrobiłem że po 5 próbie pojawia sie alert ale nie wiem jak przerwać działanie skryptu żeby po 5 razie nie dało rady dalej grać wiem że to można jakoś z ,,break" zrobić ,ale nie wiem jak |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob sobie zmienna proba = 1, ktora przy kazdym podejsciu bedzie zwiekszala swoja wartosc o jeden. a do funkcji dodaj warunek, ze najpierw sprawdza czy zmienna "proba" jest mniejsza od 6. jezeli tak to bedzie Ci sprawdzalo czy trafilo, jesli nie wyswietli stosowny komunikat
|
|
|
--Mroofka-- |
![]()
|
Goście ![]() |
a możesz mi ten skrypt wykonać bo nie zrozumiałem za bardzo o co ci chodzi i coś skopałem w kodzie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:26 |