![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem. Otóż gdy dodaję powiedzmy newsa przez formularz(textarea) i oddzielam paragrafy za pomocą klawisza enter, to gdy odczytuję tego newsa z bazy danych cały tekst jest bez paragrafów. Nie chcę używać w formularzu znacznika <br />. Da się jakoś to zrobić, aby klikając enter w formularzu (textarea), na stronie było to odczytywane tak jak zaplanowałem? Ten post edytował fcs 8.12.2007, 17:08:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Raczej nie.. do tego musialbys miec jakis edytor wyswig - aczkolwiek glowy sobie uciac nie dam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po odczycie z bazy, a przed wyświetleniem użyj funkcji nl2br()
powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 16 Dołączył: 19.07.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo wysłaniu formularza to co wpisałeś w textarea przepuścić przez str_replace("\r\n", "<br />", $textarea)
w ten sposób do bazy zapiszesz ze znaacznikami a w textarea nie musisz ich używać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:30 |