![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: /home/skawina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem i nie moge zbytnio znaleść rozwiązania.
Mama rejestracje użytkowników i chce wykorzystać ten sam Widok i akcje do zapisu danych co jest do rejestracji żeby też mógł funkcjonować jako edycja dla poszczególnych użytkowników. tylko nie wiem jak rozwiązać kwestie walidacji tego samego formularza. mam plik update.yml
i teraz w widoku chce zrobić tak żeby wzależności od akcji formularze miały 2 nazwy ale nie wiem jak zrobić tak żeby update.yml walidował dane w zależności od tego jaka jest nazwa formularza. Najprościej było by zrobić drugą akcje do zapisania danych i nowy plik walidacji ale jest to powtarzanie kodu. Da się to rozwiązać w inny sposób ![]() -------------------- Miałem ciężkie dzieciństwo, alfabet poznawałem z elementarza, a nie z klawiatury.
Warsztat: Gentoo GNU\Linux, Apache 2.0.58, PHP 5.2.2, MySQL 5.0.44, PostgreSQL 8.0.13, IDE: Eclipse + PDT + Aptana |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 14.07.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sądzę że niestety nie.
Cytat Najprościej było by zrobić drugą akcje do zapisania danych i nowy plik walidacji ale jest to powtarzanie kodu. Od strony klasy, zawsze możesz zrobić: Kod ... public function executeAdd() { $this->executeSave(); } public function executeSave() { .... a tylko plik walidacji powtórzyć. Jest jeszcze brudny sposób zrobienia tego - w yml chyba możesz zaszywać kod PHP. Można sobie wyobrazić jakiś include w skrypcie ![]() -------------------- www.symfony.pl - serwis społeczności symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: /home/skawina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten właśnie sposób to zrobiłem bo miałem dość szukania rozwiązania jak mnie czas goni.
-------------------- Miałem ciężkie dzieciństwo, alfabet poznawałem z elementarza, a nie z klawiatury.
Warsztat: Gentoo GNU\Linux, Apache 2.0.58, PHP 5.2.2, MySQL 5.0.44, PostgreSQL 8.0.13, IDE: Eclipse + PDT + Aptana |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:45 |