![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Mam plik "strona.php" który ma postać następującą: Kod $tytul = "11111"; $tresc = "1111111111111111"; echo '<table border="0" width="650" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center"><tr><td class="menu1"></td><td class="news1"> ..::'.$tytul.'</td><td class="menu3"></td></tr><tr><td class="menu4"></td><td><div class="news2">'.$tresc.'</div></td><td class="menu5"> </td></tr><tr><td class="menu6"></td><td class="menu7"></td><td class="menu8"></td></tr></table>' ?> I chcę zaimportować zmienne $tytul i $tresc do formularza na innej stronie. Lecz jak importuje to przez "include" to na innej stronie pokazuje mi tą stronę. Strona na którą mają być importowane te zmienne ma postać: Kod <?php include ("strona.php"); echo '<form action="edytuj.php" method="post">'; echo 'Podaj tytuł: <input type="text" name="tytul" value="'.$tytul.'"> '; echo 'Tre¶ć: <textarea name="tresc" cols="73" rows="25">'.$tresc.'</textarea> '; echo '<input type="submit" value="Edytuj">'; No i niestety wyświetla się importowana strona i formularz. A ja chcę aby wyświetlał się sam formularz. Co muszę zrobić aby tak było?? Proszę o pomoc... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro musisz robić to w ten sposób możesz w pliku strona.php wyświetlanie wstawić w warunek if.
Jeśli nie ustawisz jakiejś zmiennej występującej w warunku if przed includem to nie będzie się wyświetlać ta część w warunku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie bedzie pokazane z strona.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:38 |