![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest jakas funkcja pozwalajaca pobrac text ze strony? Nie chodzi mi o pobranie textu z pliku, ani ze zrodla, tylko z samej strony... Mozna to jakos zrobic?
-------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
click - CTRL+A - CTRL+C - ALT+TAB - click - CTRL+V
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, curl" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i parę innych
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@2x up
Obrazasz wlasna inteligencje... tak nie wygladaja funkcje w PHP =.= Ten post edytował Gallareton 8.12.2007, 12:16:48 -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Potem odpowiednio obrabiasz i wyciągasz co potrzebujesz... i jazda.. edit: masakra... mega spóźnienie... Ten post edytował 1010 8.12.2007, 12:16:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastanów sie kto tu obraża własną inteligencję. przemyśl co ma wspólnego interpreter PHP działający po stronie serwera WWW z tekstem (treścią) strony generowanej przez przeglądarkę na komputerze użytkownika.
nie ten dział kolego - to można zrobić w JS, i ewentualnie rezultaty przekazać do serwera PHP przez AJAX... to był żart - ale chyba brakuje ci poczucia humoru ![]() pozdrawiam. Ten post edytował nevt 8.12.2007, 12:23:03 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastanów sie kto tu obraża własną inteligencję. przemyśl co ma wspólnego interpreter PHP działający po stronie serwera WWW z tektem (treścią) strony generowanej przez przeglądarkę na komputarze użytkownika. to że to jest forum.php.pl a nie forum.ubsluga_skrotow_klawiszowych.pl Cytat nie ten dział kolego - to można zrobić w JS, i ewentualnie rezultaty przekazać do serwera PHP przez AJAX... po co komplikować sobie życie? Cytat to był żart - ale chyba brakuje ci poczucia humoru ![]() mało śmieszny... poczucia humoru mi nie brakuje... mam go aż nadto... Cytat pozdrawiam. ja również -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a jednak mozna to zrobic za pomoca curl... czyli nie trzeba bylo mnei pouczac a jedynie napisac odpowiedz na pytanie...
a poczucia humoru nie mam, bo dopiero sie ucze php i siedze po 4-6h dziennie zeby napisac jeden skrypt -.- po tak dlugim czasie robienia go mam dosc zartow zamiast jednoznacznych odpowiedzi -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]()
|
|
heh - szukasz rozwiązania problemu ale pouczania nie tolerujesz ...
widzisz - najprawdopodobniej nie zrozumiałem twojego problemu - jeżeli chcesz się dostać do kodu HTML na stronce pod jakimś adresem - to proszę bardzo curl rozwiąże twój problem... ale ty napisałeś: Cytat Czy jest jakas funkcja pozwalajaca pobrac text ze strony? Nie chodzi mi o pobranie textu z pliku, ani ze zrodla, tylko z samej strony... założyłem (być może błędnie) - że potrzebujesz dostać się do tej treści która faktycznie jest wyświetlana u użytkownika... a to możesz zrobić tylko w JS... w wielu zaawansowanych systemach treść strony zależy od położenia, konfiguracji systemu użytkownika, albo np. od ciasteczek które ma na swoim komputerze. curl tutaj nie pomoże... no i kolego 1010 wydaje mi się że autor tematu wcale nie potrzebuje adwokata... Ten post edytował nevt 8.12.2007, 12:45:14 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
dobra, ja tez troche przesadzam... mowilem juz, ze mnie denerwuje taki humor, bo tyle siedze nad skryptem i nic -.-
![]() -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:44 |