![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam zrobilem sobie system news'ow ale nie dziala oto pliki
![]() zxc.php cpaste.com/4002 admin.php cpaste.com/4001 dodaj_newsa.php cpaste.com/4000 po zalogowaniu pokazuje sie taki blad: Cytat Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 14592 bytes) in /var/www/admin.php on line 24 I teraz chce zmienic memory_limit=8M na 16M ale nie pamietam jak sie edytuje php.ini a cat nie dziala. I potem chcialem zapytac co zrobic zeby skrypt byl bardziej bezpieczny tzn panel logowania i czy dobrze filtruje wszystkie dane/zmienne?? Ten post edytował JaRoPHP 13.12.2007, 20:12:27
Powód edycji: Dodanie tagu.
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sie edytuje plik? tak jak każdy
![]() Nie wiem czy te zmienne nie są dostepne z poziomu skryptu php i funkcji set_ini() to muisz sobie doczytać, pewnie bedzie ci trzeba oprócz wielkości pliku jeszcze max post file size i execution time zmienic. Filtrowanie danych powinno cie zabezpieczyć przed sql injection, i cross site scriptingiem poczytaj o tym ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
masz racje mozna to ustawic z poziomu skryptu piszac
Jutro zobacze czy dziala i mi nie chodzilo przed czym zabezpiecza filtrowanie danych lecz czy ja je dobrze filtruje i czy panel logowania jest bezpieczny czy nie Ten post edytował marcio 9.12.2007, 12:51:55 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 01:58 |