![]() |
![]() ![]() |
![]() |
----mako---- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Do skryptu wyświetlającego pliki z bazydanych chcialbym dodać opcje usunięcia danego rekordu ale coś nie mogę sobie z tym poradzić ... okolice [30]wiersza będe wdzięczny za Pomoc ewntualnie sugestie Całość wygląda w ten sposób
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialbym dodać opcje usunięcia danego rekordu ale coś nie mogę sobie z tym poradzić W skrypcie oprócz odsyłacza o treści USUŃ nie masz nic, co by pozwolało naprowadzić nas, jak chcesz to usunąć.Moje sugestie: - adres url-a powinien być w postaci: "?action=delete&id=7" - skrypt usuwający rekord, powinien sprawdzić, czy jest akcja 'delete', a następnie (jeżeli warunek poprzedni jet prawdziwy) wykonać zapytanie MySQL-a DELETE... - dodatkowo dałbym jakiś hash, aby upewnić się, że rekord jest tym, który chcę usunąć (więc odsyłacz w postaci: "?action=delete&id=7&hash=jakisHash", a warunek składni DELETE, np.: WHERE id=$_GET['id] AND MD5(pole) = $_GET['hash']). -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
----mako---- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok więc link ma postać
A usuń.php narazie wygląda w ten sposób
Ale nic się nie dzieje GDZIE ? mam błąd A może czegoś nie rozumiem |
|
|
--slawko-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Powinno być DELETE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
DELATE - poszukaj w manualu czy uda ci sie znaleść taką komende... jak znajdziesz to masz u mnie garnczek miodu
A na przyszlosc pisz tak:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
----mako---- |
![]()
|
Goście ![]() |
jest DELETE Literówka efekt ten sam niby coś się dzieje a w bazie jest i tak
|
|
|
----mako---- |
![]()