![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki mały problem. Otóż zrobiłem skrypt, który będzie wyszukiwał oferty z bazy: (To jest tylko kod, który ostatecznie przeszukuje bazę)
I tutaj mam problem. Ponieważ chcę, aby wyświetliło wynik jeśli pole cena będzie miało wartość mniejszą, bądź równa 1000 i pole miasto będzie miało wartość 15 i gdy pole woj będzie miało wartość 1 i wartość pola typ (w powyższym przykładzie) będzie równa 5, lub 1, lub 10. Niestety powyższy kod nie działa poprawnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz czy mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual generuje jakies bledy. Jezeli nie to sprawdz czy w tabeli na pewno sa rekordy spelniajace warunki wyszukiwania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zakładam, że cena jest liczbą - Ty natomiast sprawdzasz jej wartość jako stringa. Usuń ' dookoła 1000.
Mała uwaga - zamiast tego:
możesz napisać:
Ten post edytował phpion.com 6.12.2007, 18:59:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh, okazało się, że żaden z rekordów z bazy nie spełniał warunków i dlatego nie wyświetlało wyników. Dziwne, bo pamiętam, że zmieniałem wartości pól w bazie, aby wszystko grało ze skryptem.
Dobra. Ale i tak dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:53 |