![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm,
chciałbym wam pokacac moje drzewko drad-and-drop oparte na porototype.js i script.aculo.us. http://weblog.axent.pl/examples/js.drag-drop-tree/ Wymaga jeszcze sporo pracy, miedzy innymi: - wstawianie elementow nie tylko 'pod', ale i 'za' - expandAll - collapseAll Mile widziane dalsze sugestie co do rozwoju. -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ja tam żadne d&d nie widze. Czysta lista w html. Kod JS jakis tam jest,ale widok (u mnie w Operze) to czysta lista w html.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Moli bo jest blad w js w operze, stad nic nie widzisz
@prond ostatnia wlasciwosc obiektu nie powinna konczyć się "," czyli nie: Kod obj = {w1:1, w2:2,} a: Kod obj = {w1:1, w2:2} A gdzie? To juz sobie poszukaj ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Nospor - Masz racje, w FF działa. Ale co to za kod, co nie działa w każdej nowej przeglądarce
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor : Dzieki
@Moli : po to między innymi wrzucilem to tuaj - zeby wylapac bugi. -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawe ale wrzuc wszyskie elementy do jednego katalogu i sprobuj z powrotem ustawic je jako katalogi glowne
![]() |
|
|
![]()
|
|
@Seth, wiem - pracuje jeszcze nad wrzucaniem elementu 'za danym'. Jutro powinno to działać. Alternatywą jest blokowanie ROOTa przed przeciaganiem - dzieki temu bedzie mozna wrocic do stanu wyjsciowego.
Edit: Dodałem właśnie wstawianie elementu 'za danym'. Jezeli ikonka folderu ma ramke tylko pod to przenoszony element zostanie wstawiony _za_. Jezeli ikonka folderu ma ramke pod i z prawej to element zostanie wstawiony _pod_. Dodałem callback z wywolaniem AJAX po przeniesieniu elementu. Odświeżam temat - drzewko js jest już prawie na wykończeniu. Pozwala obecnie na: - upuszczanie elementu pod danym elementem - upuszczenie elementu za danym elementem (można to wyłączać) - serializację struktury drzewa - dodanie callbacków przed i po upuszczeniu elementu - pare innych Bardzo proszę o uwagi i sugestie co do rozwoju funkcjonalności. Ten post edytował prond 5.12.2007, 14:00:07 -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:24 |