![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Przeszukuję manual do biblioteki GD2, jednak nijak nie potrafię znaleźć funkcji odpowiadającej za stworzenie lustrzanego odbicia fotki. Istnieje taka możliwość? Ten post edytował zdzichu 3.12.2007, 21:18:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapoznaj się z tematyką i zasadami panującymi na forum Przedszkole.
Zwróć uwagę na znacznik w tytule - popraw błąd, inaczej temat zostanie zamknięty. EDIT: Funkcji nie ma. Trzeba ją napisać:
EDIT (do postu poniżej): Tak - sposób hardcorowy, ale na chwilę obecną nic innego mi nie przychodzi do głowy... -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ja dobrze rozumiem, że tą funkcją kopiujesz piksel po pikselu zdjęcie i przenosisz w odpowiednie miejsce ? jeśli tak, to troszkę hardkorowy sposób... nie ma nic lepszego?
|
|
|
-dominik pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
a co jeśli pod $img mam dowolne zdjęcie wybrane z galerii przez uzytkownika i po odbiciu lustrzanym ma pozostać zapisane odbicie wlasnie pod $img?
bo teraz po wszystkim tworzy sie inna zmienna |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ja dobrze rozumiem, że tą funkcją kopiujesz piksel po pikselu zdjęcie i przenosisz w odpowiednie miejsce ? jeśli tak, to troszkę hardkorowy sposób... nie ma nic lepszego? A co w tym harcorowego? Sprawdzałem kopiowanie wyciętego prostokąta metodą imagecopy oraz 'pixel po pixelu'. Wyszło w takim samym czasie. W końcu imagecopy też przepisuje pixel po pixelu. Dlatego funkcja podana prze JaRoPHP jest jak najbardziej poprawna. a co jeśli pod $img mam dowolne zdjęcie wybrane z galerii przez uzytkownika i po odbiciu lustrzanym ma pozostać zapisane odbicie wlasnie pod $img? bo teraz po wszystkim tworzy sie inna zmienna Nie umiesz przepisać wartości jednej zmiennej do innej zmiennej?? Ten post edytował timon27 28.11.2013, 23:34:11 |
|
|
-dominik_pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
umiem
wszystkie filtry pozostawiaja dobra wartość a ostatni nie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dominik_pl, po co robisz to piksel po pikselu? JaRoPHP pokazał jak zrobić to linia po linii, co jest bardziej wydajne i czytelniejsze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki.
Sprawdziłem obie metody. Faktycznie wydajniej jednak zastosować tą od JaRoPHP __________________________________ masaż leczniczy Kraków - Specjaliści od masażu w Krakowie Ten post edytował kolo000 29.11.2013, 11:17:25 |
|
|
-dominik_pa- |
![]()
|
Goście ![]() |
macie racje oczywiście bardziej wydajniejsze to jest. Nadal pozostaje problem dlaczego filtry z if type 1, if type2 i if type 3 zwracaja dobrą wartość końcową i w koszyku widzę zdjęcie po zmianie a po if type 4 w koszyku widzę zdjęcie bez zmian.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod.
|
|
|
-dominik_pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
Skopiowałem cały kod z pliku actions.class.php cały sklep napisany jest we frameworku symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dla PHP 5.5+: imageflip
2. Dla wcześniejszych wersji PHP: http://stackoverflow.com/questions/66518/f...ge-horizontally |
|
|
-dominik_pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
serwer na ktorym to mam ma starszą wersje php
teraz przeczytalem, ze mozna zmienic na 5.5 tylko czy imageFlip wystarczy aby zdjecie pokazywalo sie zmienione w koszyku |
|
|
![]()
|
|
Tak naprawdę to wszelkie zmienione zdjęcia powinieneś zapisywać. Operacje graficzne nie są na tyle lekkie, żeby je wykonywać przy każdym wyświetleniu np. koszyka.
O co do Twojego problemu, to masz trochę pokićkany algorytm. Zauważ, że w przypadku obrazków o typ = 1, 2 i 3 obrazek $img jest wypluwany na ekran. Dla obrazka o type = 4 najpierw wypluwasz obrazek obrócony, a potem... wypluwasz obrazek oryginalny. Usuń to:
I zamiast tego wstaw to:
|
|
|
-dominik_pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
pomimo zmiany dalej nie działa. dodam, że 1 2 3 w koszyku sa zmienione tylko prooblem z 4.
nawet zmienilem php na 5.5 i wstawilem imageflip. zmienia ale w koszyku nie zmienia |
|
|
![]()
|
|
Pokaż kod z imageflip i pokaż jak (i czy) w ogóle wywołujesz tę funkcję.
|
|
|
-dominik_pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No i nie uwierzę teraz, że pozostałe działają, a type=4 nie. Upewnij się czy na pewno przekazujesz type=4 w requeście.
|
|
|
-dominik_pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
przepraszam za post pod postem ale nie mogę edytować bo jestem gościem.
zrobiłem problem tkwił
|
|
|
-dominik_pl- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |