![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Gdańsk / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem
![]() Mam kod if (warunek) { instrukcja; } elseif (warunek) { instrukcja; } i chce policzyć ile razy będzie elseif a ile if ![]() dajmy tak elseif | if ------------- 0|0 gdy się pojawi wynik instrukcji elseif to ma zrobić +1 | 0 1|0 1|a jeśli się pojawi instrukcja if to ma dodać +1 do niej Mam nadzieje że w miare wyraźnie wytłumaczyłem ![]()
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na Twoim miejscu wstawiłbym dwa liczniki - jeden dla if, a drugi dla elseif
Biorąc Twój pseudo-kod, rozumiem, że aby miało to jakiś sens (to liczenie mam na myśli), wszystko dzieje się w jakiejś pętli: count_if = 0; count_else = 0; for(...) { if (warunek) { instrukcja; count_if++; } elseif (warunek) { instrukcja; count_else++; } } I potem już Twoje wyświetlanie. Pytanie tylko, czemu to wszystko ma służyć? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Gdańsk / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo mam if i elseif i wpisalem tam moja instrukcje ;] i chce przez 90minut wyswietlac tekst i chce policzyc ile razy on sie wysiwetlil. bo robie gierke i chce policzyc jaki jest wynik walki ;] bo warunki mam ze jesli to, to tamto itp. i chce policzyc wynik walki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Aaa, to przepraszam - widzę, że to poważna sprawa.
Mam nadzieję, że pomogłem. Powodzenia życzę! |
|
|
![]()
|
|
no pomogłeś
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Na Przedszkole z tym...
Używanie bbcode sprawia ból? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:31 |