![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam taki formularz z polami cheatbox:
Problem polega na tym, że chcę "odczytać" to co zostało zaznaczone i wstawić do bazy danych. Tworzę więc instrukcje if dla każdego pola oddzielnie i pętlę:
Problem polega na tym, że nie wiem jak poza pętlą wyświetlić wszystkie zaznaczone wartości pól. Jest to niezbędne do dodania tych wartości do bazy danych w postaci zmiennej. Polecenie dodające wartości do bazy danych nie może być umieszczone w pętli, bo zostaną one dodane tyle razy ile pól zostało zaznaczonych. Nie wiem czy te tablice zostały dobrze zrobione. Może jest na to jakiś inny sposób? Ważne zeby działało ![]() Proszę o pomoc Ten post edytował sytluk 3.12.2007, 11:28:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dokładnie o to chodziło. Chciałem, żeby zaznaczone pola były dopisane do bazy danych np, Windows Vista, Linux/Unix, a nie
Windows Vista: tak Windows XP: nie Windows 98/95: nie Linux/Unix: tak Mac OS: nie i to za pomocą funkcji print_r(), która na stronie nie wygląda zbyt estetycznie. Moze jakiś inny pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zastosuj do kodu, który podałeś:
Kod implode(',', $system)
|
|
|
![]()
|
|
Może zastosuj do kodu, który podałeś: Kod implode(',', $system) Ten pomysł jest dosyć ciekawy i kiedy wywołuje funkcje:
To normalnie wyświetlają się wszystkie zaznaczone parametry. Jednak, gdy dodaje $systemy do bazy danych:
to później kiedy chce odczytać tą wartość z bazy to nie działa. Nic się nie wyświetla. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 23:50 |