![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. Zapytanie w bazie danych zwraca dokladnie 6 rekordów. SELECT * FROM tabela LIMIT 6. Z tych 6 rekordow chce utworzyc tabele 3 kolumny i 2 wiersze. Nie inaczej. Gdy wywoluje funkcje echo '<table>'; while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM) { echo " <tr> <td> {$row[0]} </td> </tr> "; } echo </table>'; To zawsze zwraca mi tabele z 1 kolumna. Wiem w czym tkwi problem tylko niewiem w jaki sposob odwolac sie do poszczegolnych wierszy np nie uzywajac while.... Chodzi mi zeby odwolac sie dopierwszego wiersza np. $row[1][0] i wtedy tworzyc dla wszystkich 6 rekorkow tabele. Niestety $row[1][0] nie dziala i niewiem jak to zrobic...
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z palca, więc jakaś literówka może wystąpić. Jeśli chcesz robić coś szczególnego dla wiersza o konkretnym numerze robisz sobie prosty licznik i instrukcją if sterujesz już tworzenie różnych sposobów wyświetlania. Jeśli miałby powstać zbyt skomplikowany if rozważ użycie switch. -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przenoszę na Przedszkole.
Poczytaj o i jej odpowiedniku MYSQL_ASSOC - zacznij od tego linka Aby odnosić się w sposób, który zaprezentowałeś musisz najpierw utworzyć tablicę
Pozdrawiam. aha, Dodaj bbcode do kodu, który wklejasz na forum -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:24 |