![]() |
![]() |
--Zorro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Chciałbym stworzyć proste logowanie w PHP. Problem polega na tym że kiedyś miałem konto na serwerze w którym było register global on. Teraz to wyłączyli i nie działają mi skrypty. Administrator serwera napisał mi że muszę stosować zmienne GET i POST ale ja nie mam pojęcia jak to wykonać. Logowanie mam na cookies i mi tych ciastek nie stawia. Oto kod:
plik logowanie.php
plik weryfikuj.php
Tyle wiem że skrypt jest napisany poprawnie, a haslo i login sa przechowywane w pliku admin.php i includowane na stronę główną. Bardzo bym prosił o jakieś wskazówki.
Powód edycji: Dodaje tag /~strife/
|
|
|
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
No to zapraszam do czytania podstaw PHP.
Nie ma czegoś takiego jak $GET ani $GET_ Jest za to $_GET i tylko tak będzie Ci działać. To samo się tyczy $_POST |
|
|
--Zorro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam napisalem to GET z pamieci dlatego ten błąd. Chodzi mi o to aby ktos do tego skryptu powkladal te gety i posty tak aby to zadzialalo. Jak bede mial taki przyklad to reszte sobie sam zmodyfikuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 2 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz całą masę innych błędów.
Wpisz tak:
Nawet nie zamknąłeś formularza ![]() Ten post edytował Garrappachc 2.12.2007, 12:55:05 -------------------- ![]() ![]() CPU | GPU | RAM | HDD | OS |
|
|
--Zorro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czesc. Po wklejeniu tego kodu nie wyświetla mi formularza
![]() |
|
|
--Zorro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cze. No bym to zrobił ale nie widze nigdzie opcji edycji pierwszego posta
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast
daj
To też jest wina wyłączenia register_globals. Zapraszamy do rejestracji, jako gość nie masz możliwości edycji swoich postów. Ten post edytował NetJaro 2.12.2007, 14:33:57 |
|
|
--Zorro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety nadal nie działa
![]() W tej chwili mam taki kod: plik logowanie.php
Dodatkowo plik weryfikowanie.php
Mi sie wydaje ze problem polega na tym ze nie jest ustawione ciastko i skrypt nie wpuszcza bo nie mia cookies. Nie wiem jak to rozgryzc, na serwerze z register globals ON to dziala bez problemów. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm? proste logowanie w php?
Nie mowie, ze jest jakies bezpieczne, ale przynajmniej działa ![]() -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2004 Skąd: planeta -> ZIEMIA | kontynent -> EUROPA | kraj -> Polska | województwo -> ŁÓDZKIE | miasto -> TOMASZÓW MAZ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dalej w pliku logowanie.php masz to:
kobe: nie po to się wyłącza register globals, żeby to omijać ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:21 |