![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Szukałem podobnego tematu na forach lecz nie znalazłem... :/
Nie wiem jak rozwiązać następujący problem: Na pierwszej stronie mam formularz z radioboxami typu POST. Gdy wybieram daną opcję i klikam buttonika "Dalej" , przenosi mnie na drugą stronę wraz z odpowiednią zmienną, gdzie wybierany jest rekord w tabeli MySQL i dodawana jest do wartości tego rekordu wartość zmiennej , wybranej na poprzedniej stronie. No i na tej drugiej stronie mam jeszcze link "Powrót" - wraca na pierwszą stronę. Klikam na niego i jestem na pierwszej stronie. Tu się zaczyna problem - jak klikam w przeglądarce "Wstecz", przechodzi mi na tą drugą stronę i okazuje się że ponownie dodaje mi tą wartość do tabelii. Jak mogę to ominąć, aby po wciśnięciu "Wstecz" nie była dodawana poraz kolejny ta wartość? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Szukałem podobnego tematu na forach lecz nie znalazłem... :/ Nie wiem jak rozwiązać następujący problem: Na pierwszej stronie mam formularz z radioboxami typu POST. Gdy wybieram daną opcję i klikam buttonika "Dalej" , przenosi mnie na drugą stronę wraz z odpowiednią zmienną, gdzie wybierany jest rekord w tabeli MySQL i dodawana jest do wartości tego rekordu wartość zmiennej , wybranej na poprzedniej stronie. No i na tej drugiej stronie mam jeszcze link "Powrót" - wraca na pierwszą stronę. Klikam na niego i jestem na pierwszej stronie. Tu się zaczyna problem - jak klikam w przeglądarce "Wstecz", przechodzi mi na tą drugą stronę i okazuje się że ponownie dodaje mi tą wartość do tabelii. Jak mogę to ominąć, aby po wciśnięciu "Wstecz" nie była dodawana poraz kolejny ta wartość? Po dodaniu wpisu do tabeli w skrypcie umieść: header('Location: adres_strony'); I zamień adres_strony na odpowiedni adres. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam podobny problem jak miał kolega ... i po zastosowaniu się do wskazówki pojawił mi się niestety komunikat
CODE Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kosmos/public_html/sklep/index.php:12) in /home/kosmos/public_html/sklep/page/koszyk.php on line 3 Jest on mi znany ... jednak nie wiem jak sie tego pozbyc ![]() proszę o poradę PS dodam ze odnoszę sie do innych stron w taki sposób : np: header('Location: index.php?go=skladak'); czyli wszystko przechodzi przez index.php Ten post edytował kosmos 23.03.2008, 19:06:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo użyj sesji aby pozwolić użytkownikowi dodawać tylko raz coś do bazy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod [b]Warning[/b]: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kosmos/public_html/sklep/index.php:12) in [b]/home/kosmos/public_html/sklep/page/koszyk.php[/b] on line [b]3 przed funkcja header nie moze byc nic wyslane do przegladarki ![]() [/b] Ten post edytował Piniek 23.03.2008, 20:17:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AD: PINIEK
tak wiem że nic nie może być wysłane ale tak jak pisałem wcześniej, wszystkie podstrony zanim zostaną otwarte przechodzą przez indeks dlatego podałem taki przykład header('Location: index.php?go=skladak'); Natomiast na początku pliku indeks.php wiadomo mam kod rozpoczynający sesje który też musi być na początku. AD: WIZU owszem uzywam sesji jednak mój problem polega na tym że po kliknięciu przyciusku WSTECZ przeglądarki, przykładowa myszka dodaje mi siępo raz drugi do tablicy sesji ... z niej dopiero po zatwierdzeniu zakupu przez uzytkownika wszystkie produkty będą wedrowały do bazy danych. Wzystko działa następująco: uzytkownik konfiguruje swoj komputer skladając go z poszczególnych elementów. Po złozeniu elementy te wszystkie zapisane są to tablicy $_SESSION['koszyk']. Następnie po wciśnieciu buttona "dodaj do koszyka" wszystki elementy wyswietlane są w ładnej tabeli w pliku koszyk.php. I teraz będąc w tym oto koszyku gdy nacisnę przycisk przeglądarki "WSTECZ" do tablicy $_SESSION dodaje mi się dodatowo ostatni wybrany przez uzytkownika element komputera. Uzywając polecenia header('Location: index.php?go=skladak'); wyskakuje wspomniany przezemnie błąd:( a tak jak wspomniałem wszystko przechodzi przez index.php a tam mam rózne elementy wysyłane w nagłówku.. Poradzcie coś prosze... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to przekierowuj na strone koszyka a nie dodawania artykułu/ elementu komputera
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kosmos/public_html/sklep/index.php:12) in /home/kosmos/public_html/sklep/page/koszyk.php on line 3 Moze ob_flush() i ob_end_flus();?? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:23 |