![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Zauważyłem w necie, że niektóre zagraniczne firmy oferują klony aukcji internetowych, dużych serwisów itd... itd.... Czy to jest legalne, gdy ktoś kupi sobie taki skrypt i postawi swój serwis, np. zmieniając pare rzeczy w skrypcie? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie musi nić zmieniać w skrypcie jeśli go kupił to nabył prawa majątkowe do niego, chyba że umowa jakas lipna.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie tylko skrypty
![]() zastrzec nazwe?domene ?- zmienia jedna litere, cyfe, dadza - ; : . i juz maja inny sposob obejscia ![]() ps. jest to wszystko w 100% legalne ale sprzeczne ze zdrową konkurencja. Powinno sie to nazywac po imieniu- pojscie na latwizne lub kradziez pomyslu -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i uwaga na fejk banki bo nawet wygląd taki sam strony a numer konta hasło login mozna zamiast np na bzwbk wpisac na wbkbz i co ? Tutaj oczywiście przykład fejk ale sa takie serwisy w Polsce jeszcze takiego nie widziałem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No też sporo takich serwisów widziałem, w których była dodana na początku jedna literka albo na końcu heh. I mnie to właśnie zaciekawiło. Ale tylko zagraniczne strony. Polskich klonów jeszcze nie widziałem. U mnie też taka firma jest spalona.
|
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Sticker, tutaj mylisz fejk firmy (np. njke zamiast nike) z phishingiem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 09:41 |