![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
No wiec jak w pytaniu. Otoz nie chodzi mi o gotowce ale o idee. Chce napisac cms'a. CMS ma byc w kilku jezykach. I pojawiaja sie problemy. 1. Pewne informacje beda statyczne czy mam uzyc plikow z wersjami jezykowymi dla nazw statycznych czy je wklepac w baze i pobierac z bazy w zaleznosci od jezyka, 2. Beda profile uzytkownikow. No i w nich opisy. No i opis bedzie w jezyku polskim ale chcialbym tez dac mozliwosc zrobienia go po angielsku. I teraz czy mam robic oddzielna kolumne na opis po angielsku czy jakos inaczej. Chodzi mi o przyklad tabeli najbardziej opcjonalnej dla takich wymagan Moze ktos ma inne pomysly?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to dość skomplikowana sprawa więc polecam podejrzeć jak to sie dzieje w rozwiązaniach typu symfony czy struts.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dzieki przynajmniej wiem od czegozaczac na poczatek. Ale moze sa jakies inne rozwiazania ktore ktos sam juz stworzyl i sprawdzaja sie dobrze?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
http://forum.php.pl/Tematyka_i_zasady_panu...ole_t42815.html
tutaj znajdziesz pewne odpowiedzi na pytanie: czy prawidłowo utworzyłem temat ? -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 00:09 |