![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to ze w petli 'while' mam zrobione wyswietlanie nazw kategori, no i chce to wszysttko poukładać i sformatować i tu sa schodzy.. bo np. "class=men_adm" nie działa jkaby w firefoox... to znaczy nic sie nie dzie, a powinno... a w IE niby pobiera styl.... koljena rzecz to to ze mam ten tekst, te pobierane kategorie wyrownac do prawej i tu zas odwrotnie, czyli w IE nie chce jakby dziłac align=right w komorce, a w FF jest do prawej.. no i kurde nie wiem jak sobuie z tym poradzic.....
jakby ff nie pobierał mi stylów,a zas znaczniki align itp nie działaja w IE moze ktos ma jakis pomysły i porady ![]() powiedzmy ze to moj plik: Kod <?php
ob_start(); session_start(); require('pliki/my_db_connect.php'); ?> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <title>proba</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> </head> <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet"> <body> <table cellpadding="0" cellspacing="0" width="756" border="1"> <tbody> <tr> <td height="120" class="men_adm_link"><font class="men_adm_link">Miejsce banera gornego</font></td> </tr> <tr> <td height="10"></td> </tr> <tr> <td> <table cellpadding="0" cellspacing="0" width="756" border="1"> <tbody> <tr valign="top"> <td width="180" valign="top" align="center"> <? $zap_kat = mysql_query ("SELECT * FROM kategoria ORDER BY pozycja DESC"); echo '<table cellpadding="0" cellspacing="2" border="0" width="160">'; echo '<tr border="0"><td height="10"></td></tr>'; while($wynik = mysql_fetch_array($zap_kat)) { echo '<tr border="0" ><td class="men_adm" height="18" align=right><b>'.$wynik['kategoria'].'</b></td></tr>'; } echo '</table>'; ?> <td width="520" align="center" height="300"> <? if($ns=="") { include("readout.php"); } if($ns<>"") { include("pliki/$ns.php"); } ?> </td></tr> </tbody> </table> <tr> <td height="25"> <a href="index.php?ns=admin">admin</a> </td></tr> </tbody> </table> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do stylów - fragment:
"wydostał" Ci się poza sekcję <head> i to pewnie jest problemem. Co do align w IE: 1. Zamknij właściwość w cudzysłowach (tak na marginesie, bo raczej nie to jest problemem) 2. Prawdopodobnie, pomimo błędu z umiejscowieniem arkusza stylów, IE akceptuje go a css ma wyższość nad właściwościami html. Pewnie w nim masz określone domyślne równanie do lewej. 3. Popraw to co wyżej, i jeśli nadal problem będzie występował pokaż css. PS. Poprawiłem temat na odpowiedniejszy do problemu. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 22:14 |