![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Problem jest ze nie potrafie pokombinowac z tymi kodami, chodzi o zeby formularz po sprawdzeniu normalnie wysyla gdyz kod z obrazka jest prawidlowy. Podaje ponizej kody:
wszystko pieknie i dziala, formularz wysyla lub nie. a teraz gdy chce dolaczyc kod uwierzytelnienia (image verification) do kodu (wyzej) to robi niezly chaos na stronie, niby nie ma bledow... ale zle wysyla nie zmiescilo mi sie w glowie ktory z tych if else odpowiada dobrze formularz sprawdz. + uwierzyteln. ![]() Jak złączyć dwa w jedno całe ? Pozdrawiam Khan Ten post edytował Khan 29.11.2007, 19:55:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko dziala bezblednie, ale problem w tym ze nie chce wysylac jak wpisuje prawidlowy kod , a komunikat twierdzi ze nie jest prawidlowy.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To pewnie masz problem w tej linijce
Daj sobie na samym początku skryptu taki kod:
Porównaj odpowiednie wartośći, pewnie faktycznie coś się nie zgadza, albo np nie masz zmiennej sesji. |
|
|
![]()
|
|
To pewnie masz problem w tej linijce
Daj sobie na samym początku skryptu taki kod:
Porównaj odpowiednie wartośći, pewnie faktycznie coś się nie zgadza, albo np nie masz zmiennej sesji. wyswietla blad, czyli to sesja. w linii 4 sprobowalem zamienic z $SESSION na $_COOKIE, bez skutku. domyslam sie, ze ta sesja jest tylko dla logowania, a mam formularz do wysylania. |
|
|
![]()
|
|
wyswietla blad, czyli to sesja. w linii 4 sprobowalem zamienic z $SESSION na $_COOKIE, bez skutku. domyslam sie, ze ta sesja jest tylko dla logowania, a mam formularz do wysylania. Ten komunikat jest z innego powodu, bo pomyliłem się w kodzie, który Ci napisałem. W 4 linii powinno być "$_SESSION" zamiast "$_ SESSION" (bez spacji pomiędzy "$_" a "SESSION". Popraw to swoim skrypcie, to zobacz czy będzie działać. |
|
|
![]()
|
|
hmmmm
w sesji SESSION jest pusty w POST jest pusty, tylko Array () w POST [kod z obrazka] sa cyfry (liczby i litery) czyli hash jak chce powysylac to pojawia
sorki za zamieszanie, poraz trzeci edytowalem post i poprawilem co pisalem. EDIT. czyli nikt nie pomoze mi jak rozwiazac problem ? ![]() sprobowalem inaczej oprocz sprawdzania czy przeslano form... nadal nie chce wysylac. :/ up ![]() up up Ten post edytował Khan 2.12.2007, 00:42:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:05 |