![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jest taka sprawa na serwerze przechowuje pliki. Podczas uploadu nazwa pliku zmieniana jest na losowy ciag znakow + rozszerzenia. W tym samym czasie do bazy danych zapisuje ten losowy ciag znakow jako biezaca nazwe oraz nazwee orginalna pliku. Teraz kiedy uzytkownik zaloguje sie widzi liste plikow do pobrania. Musze zrobic taki myk, ze kiedy klika on pobierz to zeby w okienku dialogowym podmienilo mi nazwe pliki znajdujacego sie na serwerze spowrotem na nazwe oryginalna. Tylko pytanie jak tego czaru dokonac. Za wszelkie podpowiedzi i pomoce wielkie dzieki. Pzdr kaitux |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod header('Content-Disposition: attachment; filename="oryginalna_nazwa_pliku.rar"');
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak ale headery wysyla sie na samym poczatku zrodla, a wiec w tym przypadku jesli na liscie bedzie 10 plikow to wszystkie bedzie zapisywac pod ta sama nazwa? Dobze rozumuje?
Wpadlem na taki pomysl ze moge stworzyc plik getfile.php w ktorym znajduje sie tylko ten header i za pomoca ?filename przekazywac wartosc przekazywac do headera nazwe plikow. Tylko nie wiem czamu za kazdym razem niezalerznie od rozszezenia chce mi zapisywac jako *.htm. I druga sprawa skad ma widziec ktory plik pobrac tak naprawde? Udalo sie ![]()
a tak go pobieram: moze sie komus przyda ![]() ps. dzieki Darti za nakierowanie mnie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:17 |