![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę wydobyć numer telefonu z HTML'a, w jaki sposób mogę to zrobić, pregmach?
HTML ma postać: Interesuje mnie sam telefon i najlepiej żeby jeszcze kasował myślniki żeby był w formie 505687804 po wydobyciu. Cały html jest dużo większy i dłuższy ale interesuje mnie tylko ten telefon, ten tag który podałem raczej się nie zmienia. z tego pregmatch nic nie rozumiem ![]() Ten post edytował Kamil666 29.11.2007, 00:29:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
dupa ... proponuje zapoznać sie z regulaminem tworzenia nowych tematów na tym forum.
Brakuje TAG do korekty inaczej skasuje ... -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki serdeczne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja może się podepnę do tematu.... potrzebuje wydobyć adres z tagu meta - refresh.... mógł by ktoś pomóc:D?
Kod <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT='30; URL=http://domena.pl/plik.rar'> tak wygląda rag meta... cała reszta strony jest zawsze taka sama poza jednym miejscem... w tym miejscu jest jeszcze raz adres do pliku(tego co w meta) tylko że w znaczniku <A href='...'></a>.... mógł by ktoś powiedzieć jak to wyciągnąć?cała strona brzmi tak: Kod <html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> Nie zmienna treść - zawsze taka sama <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT='30; URL=ZMIENNY ADRES'> I znów nie zmienna treść <a href="ZMIENNY ADRES"><B>kliknij tutaj</B></a>.</td></tr></Table></BODY></HTML> tych stron wiele i potrzebuje z każdej wyciągnąć adresik.... wie ktoś jak? -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:27 |