![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Powiedzcie mi jak to do cholery zrobić bo już mnie ch... strzela
![]() Kod:
Dane zaiksowałem na gmaila dochodzi na o2 też ale czemu nie dochodzi na onet.pl ? :/ O wp.pl nie wspomne tam nic nie dochodzi... Nóż mi się w kieszeni otwiera jak na to patrze kolejny tydzień... Ten post edytował wlamywacz 10.02.2009, 22:18:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Onet (i WP też) trzymają maila pół godziny w kolejce zanim wrzucą go do skrzynki adresata. Kiedyś pisałem do Onetu że maile dochodzą tak wolno - dostałem odpowiedź że taki czas jest wg nich akceptowalny i wszystko jest ok
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Czyli poczekam może dojdzie do jutra... -.- dziękuje za informację
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Onet (i WP też) trzymają maila pół godziny w kolejce zanim wrzucą go do skrzynki adresata. Kiedyś pisałem do Onetu że maile dochodzą tak wolno - dostałem odpowiedź że taki czas jest wg nich akceptowalny i wszystko jest ok ![]() Pozwole sobie nie zgodzić się z kolegą. Ja ma konto na onecie i maile dochodzą prawie natychmiast z wszystkich polskich kont. Jedyny problem jaki zauważam czasem to maile, które dochodzą z innej domeny niż .pl - te potrafią mieć spore opóźnienie - nie jestem pewny czym jest to spowodowane - pewnie jakimiś filtrami. Nie jestem także też pewny czy jest to wina onetu czy providera z którego mail jest wysyłany. Dlatego ja założyłem sobie drugie konto na google mail - tam maile dochodzą błyskawicznie z każdej domeny i o dowolnej porze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mail na onet nie doszedł dla nie to żal jak to możliwe że wysyłając przez smtp nie dochodzi :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze to problem z autoryzacją SMTP.
Na stronie http://poczta.onet.pl/autoryzacja/ piszą: Począwszy od 18 maja 2004r. w systemie OnetPoczty wprowadzona zostaje ważna zmiana. Od 18.05.2004r. należy zmienić konfigurację swojego programu pocztowego. W opcjach serwera poczty wychodzącej (SMTP) - musi być włączona opcja autoryzacji. Bez tego nie będzie można wysłać listu z programu pocztowego (Outlook Express, MS Outlook, The Bat!, Kurier Poczty, Eudora itd.) Autoryzacja poczty wychodzącej dotyczy każdego konta w OnetPoczcie - darmowego i płatnego. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dostajesz może jakieś zwrotki z informacją że mail nie został dostarczony z jakiegoś powodu, lub ew. informację od serwera że nie może dostarczyć, ale będzie jeszcze ponawiał próby? Możesz też sprawdzić folder "Spam" - może tam emaile wylądowały?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Powiem tak: żałosne to jest mój kod i nie wiem co dalej :/
Na onet ani wp nie dochodzi... ;/ Ten post edytował wlamywacz 10.02.2009, 22:19:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem w internecie podobno działa cacy. Sprawdź. |
|
|
![]()
|
|
gandziorz stary kumplu dzięki jednak problem nadal występuje jeśli chodzi o onet.pl
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Przyczyną problemu możę być sytuacja podobna do zaobserwowanej na pewnym forum:
Cytat Poczta z forum przekazywana jest do użytkowników przez normalny serwer SMTP. Ma to na celu zmniejszenie obciążeń generowanych przez maile i poprawienie jakości dostarczania poczty. Jednak i tak część serwerów odbiorczych traktuje ją jako spam, a to ze względu na specyficzny i konieczny identyfikator maila, który różni się od identyfikatora serwera. Posiadacze własnych serwerów proszeni są o poprawienie swoich reguł, zaś pozostałych proszę o uważne przeglądanie poczty, a najlepiej o ... Niestety - nie jestem pewien, o jaki nagłówek chodzi. Chyba należałoby dokładniej przejrzeć specyfikację SMTP -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Odrzutka przez onet.pl wygląda tak:
Ten post edytował wlamywacz 10.02.2009, 22:19:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
twoj adres/domena/ip serwera jest blokowana przez ich system filtrow. z moją było to samo - bez powodu zablokowana była. napisałem do nich przez formularz i po paru dniach odblokowali.
http://antyspam.onet.pl/2435,1212238,dzial.html a tak na marginesie - czas dostarczania maili na wp.pl to jest jedna wielka masakra... Ten post edytował ChrisB 3.12.2007, 14:12:21 -------------------- gragieldowa.pl
|
|
|
![]()
|
|
Mi na wp dochodzą po 30s i jest ok
Dziękuje za odpowiedz i wszelką pomoc :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mialem podobne problemy jakis czas temu
ja korzystam z XPertMailer, imho lepsze rozwiazanie niz phpmailer poniewaz wysylam listy przez SMTP a nie za pomoca sendmaila wlasnie maile wyslane w ten sposob dochodza wszedzie bez problemu - unikam wysylania maili za pomoca funkcji mail() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja korzystam z XPertMailer, imho lepsze rozwiazanie niz phpmailer poniewaz wysylam listy przez SMTP a nie za pomoca sendmaila phpMailer ma 3 możliwości wysyłania maili, poprzez funkcję PHP: mail(), poprzez sendmaila i poprzez SMTP. Spójrz na kod wlamywacza on korzysta bezpośrednio z SMTP, więc nie uważam to za trafny argument. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:50 |