![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak usunąć plik zagłębiony o dwa ?
próbowałem już chyba wszystkie możliwe mi kombinacje
Żadne nie działa. plik ze skryptem jest w site/admin.php a plik który chcę usunac w site/x/x/plik.jpg Ten post edytował Hannon 26.11.2007, 19:58:46 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jaki jest komunikat błędu? Takie rzeczy trzeba podać. Czy masz uprawnienia do usunięcia tego pliku?
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: unlink(appz_info/tyu.txt) [function.unlink]: No such file or directory in /mat/admin.php on line 317
Linia 317 to właśnie ta z unlink. I tak, uprawnienia są ustawione na 777 z desperacji ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 11 Dołączył: 20.05.2007 Skąd: z fotela :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a probowales podac mu w unlinku scizke z mat?
czyli unlink('mat/x/x/xxx.jpg'); |
|
|
![]()
|
|
Oba sposoby nie działają... nawet facet z pomocy na home.pl nie moze mi odpowiedzieć co jest nie tak i czemu to nie działa
![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 11 Dołączył: 20.05.2007 Skąd: z fotela :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to na homie?! tez mmam tam aktualnie problemy ze strona klienta - wlasnie sie dowiedzialem ze oni niemaja serwerow na apachu i polowa funkcji apachowych nie dziala
![]() oczywiscie to ze w 1 poscie nie zamknales apostrofow to tylko tak tuta napisales ![]() sproboj moze z cofnieciem sie o jeden poziom ? (moze cos ze struktura katalogowa im sie tez posypalo unlink('../x/x/plik.jpg'); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Krzysiekk - droga do pliku jest taka sama jaką unlinkowi podaje skrypt.
http://www.domain.pl/mat/prog/img/check.php <- Prym - nadal nic ![]() Warning: unlink(../mat/prog/img/14.JPG ) [function.unlink]: No such file or directory in /mat/admin.php on line 316 Na ftp wyraźnie widze że ten plik tam jest. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
widocznie nie ma tam pliku lub tez php tego pliku nie widzi ...
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
@itsme - nie obraź się ale odkrywcze to to nie było. ^^ z angielskiego tłumaczyć jeszcze umiem i troche mózgu mimo wszytko po latach mi zostało.
Pytam czy ktoś może nie wie jak to naprawić/ominąć/rozwiązać. Najrozsądniejszym rozwiązaniem jest to że unlink dostaje złą ścieżkę, ale próbowałem multum opcji z slashami, bez, z kropkami, wielokropkami i innym padłem ale nie działa. Zatem - pomysły ? -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
czasami najprostrze rowiązania sa w najprosztych odkryciach.
bez urazy ale nie potrafisz nawet prawidłowo podać ścieżkę ... żenuaaa :-) print $sSciezka.$sPlik; wynik wklei do klienta ftp i zobacz co CI sie pojawi druga opcja przeklei ścieżkę z klienta ftp do skryptu php. -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Nie specjalnie wiem o co Ci chodzi z tym
print $sSciezka.$sPlik; ale tamto drugie nie działa - tzn. przeklejenie ścieżki z klienta ftp. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
witam moze posluchaj mnie chyba ze juz to zrobiles to wybacz
wyswietl sobie ta sciezke do tego katalogu przy uzyciu tego jak to wstawisz do katlogu w plikami do usunieci ato ci cos podobnego da "/var/www/html/pro/xx/xx/xx/index.php" i to jest sciezka do pliku na serwerze
a dokladnie potrzebujesz $_SERVER[SCRIPT_FILENAME] |
|
|
![]()
|
|
SCRIPT_URI http://www.domain.pl/mat/prog/img/phpinfo.php
DOCUMENT_ROOT / Well. To jest to co mi pokazuje document root. "/" Niespecjalnie mi to mówi cokolwiek. Wesoło. W pliku w którym jest samo unlink wszystko działa pięknie ! Tylko w tym w którym teraz grzebie jest voodoo i nie chce zobaczyć pliku. Ten post edytował Hannon 27.11.2007, 18:28:16 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ale to moim zdaniem nie jest kwestia scieżki dostępu do pliku.
Bo skoro przy takiej samej ścieżce, dwa pliki ze skryptem, jeden z jedną linią : gdzie wszystko działa pięknie. a w drugim z skryptem nieco dłuższym about 350linii i taką samą komendą z tym samym parametrem jak w poprzednim pliku i tu NIE DZIAŁA. To to chyba nie jest kwestia ścieżki do pliku. Podkreślam że oba skrypty są w tym samym katalogu. Z czego w jednym ta komenda działa, zaś w drugim nie. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może w pozostałych liniach kodu zmieniacz katalog roboczy (chdir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no skoro to nie problem polecenia to widocznie gdzieś w skrypcie problem tkwi
|
|
|
![]()
|
|
Nie, nie używałem takiej komendy, a całego skryptu nie będę wrzucał bo to pomniejszy gigant, wrzuce tylko dany if bo w danym momencie tylko tą skrypt wykonuje.
Marginsem implode nie chce działać niewiem czemu. Może komuś wpadnie coś do głowy. Ok... już wiem co było powodem chociaż nie specjalnie wiem czemu basename to zostawiło. Na końcu zmiennych $filz i $filx była spacja. Wydawało mi się że basename(); powinno mi wyczyścić samą nazwę pliku z obu stron. trim(); załatwiło sprawę. Dziękuję wszystkim za pomysły i chęć pomocy ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:08 |