![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już tłumacze, otóż mam dwie tabele, powiedzmy kategorie i produkty:
Kod PRODUKTY: |----+------------+--------------+----------| | id | nazwa | kategoria | cena | |----+------------+--------------+----------| | 1 | produkt | 1 | 11,10 | ----------------------------------------------- KATEGORIE |----+-------------| | id | nazwa | |----+-------------| | 1 | kat1 | -------------------- i chcę wykonać zapytanie do produktów tak żeby w polu kategoria dostać nie id kategorii ale jej nazwę w tym wypadku kat1 ale żeby pole nadal się nazywało kateogria. Trochę nagmatwałem ale mam nadzieję że rozumiecie. Ten post edytował deirathe 26.11.2007, 17:17:17 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
to znajdzie Ci wszystkie rekordy z tabeli pierwszej ktore zawieraja polaczenie z tabela_druga to znajdzie Ci wszystkie rekordy z tabeli pierwszej -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zupelnie o to mi chodzilo, rozwiazalem to w inny sposob. KOniec tematu
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:39 |