![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam nastepujace pytanie. Chce stworzyc glowny index w ktorym beda otwieraly sie podstrony za pomoca skryptu w php. Najwiekszy problem mam z tym zeby glowny index czyl istrona startowa otwierala sie wraz z newsami(ktore definiuje system newsowy cute news) i zeby zawartosc dzialu w lewej tabeli ladowana byla w miejse wyswietlania sie newsow. Struktora mojego katalogu wyglada w ten sposob ze system newsowy cutenews znajduje sie w katalogu "NEWS" natomaist glowny INDEX poza tym katalogiem istnieje tez folder PODSSTRONY w ktorym znajduja sie podstrony. Dodam iz newsy wczytywane sa z pliku show_news.php czyli sciezka do neigo wyglada nastepujaco. NEWS/show_news.php Moj glowny INDEX opiera sie na divach. Prosze o pomoc i w miare proste rozwiazane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 11 Dołączył: 20.05.2007 Skąd: z fotela :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hę?? wybacz przeczytałem z 5 razy i nie do końca rozumiem o co chodzi, ogólnie jesli chcesz sobie includować strone w zależności od strony aktualnie ogladanej to najprościej:
z tego co napisałeś tylko tyle wywnoskowałem. podstrona otwiera sie taka jak przeslesz przy pomocy zmiennej strona a jesli zmienna strona bedzie rowna 'news' lub nie będzie istniec otworzy sie strona z newsami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czyli w ten sposob bedzie wyswietlany index glowny z zawartoscia newsow tak? a podstrony beda sie ladowaly po klikniecu w odpowiedni link?
I jeszcze jedno pytanie jaka konstrukcje ma miec link np do pliku "typy" znajduajcy sie w katalogu podstrony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli w ten sposob bedzie wyswietlany index glowny z zawartoscia newsow tak? a podstrony beda sie ladowaly po klikniecu w odpowiedni link? I jeszcze jedno pytanie jaka konstrukcje ma miec link np do pliku "typy" znajduajcy sie w katalogu podstrony. Kod <a href="index.php?strona=nazwa">aaA<./a> lub np Kod <a href="?strona=nazwa">aaa</a>
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
///Tu maja byc wczytywane linki Czyli jaka bedzie konstrukcja linku do powyzszego kodu do pliku typy.html albo typy.php znajdujacego sie w folderze podsstrony? Ten post edytował itsme 26.11.2007, 13:21:16
Powód edycji: zbyt duza czcionka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
srak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Proszę nie stosować takich WIELGACHNYCH czcionek to raz.
@b_chmura: jeżeli masz zamiar tak odpowiadać to nie czyń tego wcale - to dwa. -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]()
Ten post edytował b_chmura 26.11.2007, 13:32:33 |
|
|
![]()
|
|
b_chmura kompletnie zmieniles sposob includowania do tego co zaproponowal prym. chodzilo mi o to jak zaincludowac dana podstrone do tamtego kodu a nie stworzyc zupelnei cos innego.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:31 |