![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Może to lekko kretyńskie pytanie, ale jak najlepiej przekazać parametry do metody tworzącej obiekt ? mam inst_get($name, $param='', $run_constructor=false, $return_instance=false), ale muszę dodać do tego jeszcze jeden parametr i nie wiem czy w przyszłości nie będzie ich więcej. Wydaje mi się że dodawanie kolejny opcji konfiguracyjnych po przecinku nie jest dobrym pomysłem. Natomiast we framework-u używam najczęściej 3 pierwszych parametrów funkcji inst_get(). Jako że kiedy zrobię z niego znakomite narzędzie będę chciał go udostępnić na GPL-u, liczy się dla mnie też opinia innych programistów więc jak sądzicie jak by było lepiej. inst_get($name, $param='', $run_constructor=false, $return_instance=false, $kolejny_parametr) inst_get($name, $param='', $run_constructor=false, $tablica_pozostaly_parametrow) inst_get($name, $paramametry='') - $parametry = array('params' => array(), 'run_constructor', 'return_instance') a może jeszcze inaczej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:22 |