![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z którym męcze sie już od kilku godzin. Formularz, uprosciłem do jednego pola tekstowego aby skupić się na problemie. Oto treść skryptu php (plik: data.php): <? header("Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2"); ?> <? mail(mój@mail.com, "zamowienie", "$imie"); ?> Oto treść kodu html (plik: index.htm): <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>Nowa strona 1</title> </head> <body> <form method="POST" action="data.php"> <p><input type="text" name="imie" size="20"><input type="submit" value="Prześlij" name="B1"><input type="reset" value="Resetuj" name="B2"></p> </form> </body> </html> Po wysłaniu plików na polski serwer np w nazwa.pl formularz działa poprawnie. Na podany w skrypcie adres e-mail zostaje wysłany tekst (zmienna imie). Gdy pliki wyśle na serwer zagraniczny pojawia się problem. Na podany w skrypcie adres e-mail zostaje wysłana wiadomość, która jest pusta. Wpisana w formularzu zmienna imie nie jest wyświetlana w meilu. Jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość. Przetestowałem ten formularz na 5 serwerach i na każdym polskim serwerze działał jak powinien. Proszę o jakieś sugestię gdzie tkwi problem. Pozdrawiam Ten post edytował irkasta 25.11.2007, 12:22:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:30 |