![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt który zezwala danemu użytkownikowi o numerze IP który jest w bazie wejść na stronę niestety jeśli IP użytkownika nie jest na 1 miejscu w bazie to nie może wejść. Meczę się już nad tym skryptem 3h nie wiem już co mam robić żeby działało porobiłem pętle itd. Oto kod:
Proszę o pomoc! Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bardzo dziwny sposób sprawdzasz czy dany adres jest w bazie danych, przez pobranie wszystkich danych i porównanie z aktualnie odczytanym adresem, przecież w zapytaniu można uwzględniać warunki:
Kod $sql = "SELECT ip FROM ip_zezwolone WHERE ip='{$_SERVER['REMOTE_ADDR']}'" Jeżeli otrzymasz przynajmniej jeden wynik, to znaczy że adres jest w bazie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki wielkie, działa
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:07 |