![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam oto taki mały problem, przenoszę skrypt oscommerce'a z serwera na swój localhost, gdy w katalogu ze skryptem jest plik .htaccess to strona się nie wyświetla pojawia się błąd 500 wystąpił wewnętrzny błąd serwera. A gdy wywalę .htaccess to strona się otwiera natomiast linki nie działają. Co stwarza ten problem i czemu tak się dzieje? .htaccess
Ten post edytował virto 23.11.2007, 22:39:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam że nie masz załadowanych modułów mod_setenvif i/lub mod_rewrite - sprawdź to w konfiguracji Apache'a. Linki natomiast do działania wymagają reguł dla mod_rewrite które masz w .htaccess.
Ten post edytował SirZooro 23.11.2007, 22:42:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście okazało się, że nie było mod_rewrite. A jak mogę go dograć?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mod_rewrite.html
tu bedzie odpowiedz na Twe pytanie... odrazu mówię ze trzeba być adminem server'a by dograć coś takiego... -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Dograłem mod_rewrite a właściwie odhaszowałem tylko i nic to niestety nie dało nadal błąd 500.
Ten post edytował virto 23.11.2007, 23:41:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź jeszcze czy masz w httpd.config takie linijki:
Kod AccessFileName .htaccess i Kod <Directory "Twój/wwwroot"> Options Indexes FollowSymLinks AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory> A po wszystkim restart serwera Ten post edytował drPayton 23.11.2007, 23:29:36 |
|
|
![]()
|
|
drPayton zrobiłem jak radziłeś i też nie działa.
Zgrałem te pliki na serwer home.pl razem z .htaccess i tam pojawia się taki oto komunikat: Cytat Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory. Próbowałem dodawać w .htaccess php_flag register_globals on i php_value register_globals on i nic Odświeżę trochę wątek bo nadal nie uporałem sie z moim problemem. Macie jakieś pomysły? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie tak
Kod php_flag register_globals 1 powinno tak chyba śmigać
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Nadal ten sam komunikat. Już mi ręce opadają.
-------------------- |
|
|
--markusikkk-- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmm, być może masz odgórnie zablokowaną opcję RG, są dwie możliwości:
1) zmiana w php.ini register_globals=ON 2) jeżeli zmiana globalna nie jest możliwa, wrzuć do siebie plik php.ini z wypisanymi wszystkimi formułami zgodnym z php.ini serwera i zmień lokalnie opcję. Pozdrawiam markusikkk |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:13 |