![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzisiaj mnie naszła chęć postawienia wiki, i natknąłem się na pewien problem, a mianowicie nie działają mi wzory matematyczne, czyli krótko mówiąc parsowanie TeX'a. Moje pytanie jest następujące, czy da się zrobić wzory matematyczne bez użycia serwera dedykowanego i instalowania pakietu TeX'a na serwerze? Nie mam możliwości instalowania na serwerze dod. oprogramowania stąd moje pytanie. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w Wikimedii masz katalog/folder math i tam powinienś mieć rozszerzenia parsujace funkcje matematyczne. Jeśli nie masz to poprostu dodaj
![]() Ten post edytował harold1982 23.11.2007, 22:49:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w Wikimedii masz katalog/folder math i tam powinienś mieć rozszerzenia parsujace funkcje matematyczne. Jeśli nie masz to poprostu dodaj ![]() Coś tam mam, ale są to pliki, które trzeba potem skompilować (math/README). Akurat mam najnowszą wersję wikimedii i nie chcą mi te działania matematyczne działać: Kod Parser nie mógł rozpoznać (Brak texvc; zapoznaj się z math/README w celu konfiguracji.): Masz może jakiś pomysł? Może ja coś pokręciłem i idę w złą stronę : > Proszę o odpowiedź, Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś tam mam, ale są to pliki, które trzeba potem skompilować (math/README). Akurat mam najnowszą wersję wikimedii i nie chcą mi te działania matematyczne działać: Kod Parser nie mógł rozpoznać (Brak texvc; zapoznaj się z math/README w celu konfiguracji.): Masz może jakiś pomysł? Może ja coś pokręciłem i idę w złą stronę : > Proszę o odpowiedź, Pozdrawiam. Bez latexa możesz mieć wylko wyświetlanie wyrażeń matematycznych w postaci tekstu, ale nie wszystkie wyrażenia tak działają. Jeżeli zależy ci na obrazkowym wyświetlaniu wyrażeń, możesz poszukać mimetex. Jest to program który na jako argument pobiera wyrażenie w pseudotexu, a wynikiem jest obrazek w formacie gif, który możesz zapisać na dysku albo wyłać do przeglądarki. mimetex może działać jako CGI. Niestety jakość obrazków jest dużo gorsza od texa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:51 |