![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chcialbym sie zapytac ktora fukcje lepiej uzywac? gdzies przeiwnelo mi sie przez oczy ze row jest szybsza... ale nie jestem tego pewnien, bo nie moge odnalesc tej strony jestem w trakcje tworzenia projektu i nie wiem czy wybierac to pierwszy czy drugie, a chce zeby dzialalo to najefektownej takze prosze o opinie ![]() dziekuje! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj tego co Ci wygodniejsze
![]() Array tworzy oba formaty tablic, zatem jeśli korzystasz z bezpośrednich odwołań do nazw w bazi danych lepsze to niż potem babrać się z row jeśli zmienisz nieznacznie budowę bazy danych. Jeśli masz już przygotowany projekt to row jest szybsze, sam z niego korzystam dla optymalizacji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm no niby jest szybsze ale sam manual mówi że jest bardzo nie znacznie szybsze.... a nawet jak zrobi wszystko to zawsze może się zdażyć że będzie coś zmieniał... a przy większych rzeczach nie spamięta się gdzie używa się jakiego pola z jakiej tabeli...
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Oczywistym jest że używanie nazw pól jest o wiele wygodniejsze, zastosuj mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 06:57 |