![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Problem dotyczy skryptu katalogu, który prawidłowo działa pod php4, a pod php5, przy wysyłaniu danych z ormularzy (rejestracja, logowanie) pojawia się jako wynik pusta strona, chociaż ane zapisują się do bazy. Działa natomiast prawidłowo wysyłanie z formularza wys ukiwarki. Skrypt zainstalowałem na ekofirmy.pl na serwerze iq.pl. W BOK twierdzą, że mają standardowe ustawienia serwera i prawdopodobnie skrypt jest niezgodny z php5, a na forum użytkowników skryptu jest inf. że powinien pracować pod php5. to jest kod z pliku login (nie działa) CODE <?php define('PMD_SECTION','members'); include ('../defaults.php'); $incomingline = $lang['my_account']; if($_GET['message'] == 'EMAILNOTVALID') { $response['message'] = $lang['email_confirmation_error']; $response['type'] = 'error'; } elseif($_GET['message'] != '') { $message = urldecode($_GET['message']); $response['message'] = $message; $response['type'] = 'error'; } $template_content = & new PMDTemplate(PMDROOT.TEMPLATE_PATH.'/user_login.tpl'); if(sizeof($response) > 0) { $template_response = & new PMDTemplate(PMDROOT.TEMPLATE_PATH.'/blocks/response.tpl'); $template_response->set('response',$response); } $template_content->set('template_response',$template_response); $template_content->set('lang',$lang); $template_content->set('message',$message); $template_content->set('error',$error); include(PMDROOT.'/includes/template_setup.php'); ?> a to plik search (działa) CODE <?php include ( "./defaults.php" ); $incomingline = $lang['advanced_search']; $config['search_display_all'] = 'NO'; $categories = $db->GetAll("SELECT id, title, level FROM ".T_CATEGORY." WHERE level>=1 ORDER BY left_"); if(count($categories) > 0) { foreach($categories as $key=>$category) { for ($i=1;$i<$category['level'];$i++) { $categories[$key]['title'] = ' '.$categories[$key]['title']; } } } $locations = $db->GetAll("SELECT id, title, level FROM ".T_LOCATIONS." WHERE level>=1 ORDER BY left_"); if(count($locations) > 0) { foreach($locations as $key=>$location) { for ($i=1;$i<$location['level'];$i++) { $locations[$key]['title'] = ' '.$locations[$key]['title']; } } } $template_content = & new PMDTemplate(PMDROOT .'/template/' . $config['template'] . '/search.tpl'); $template_content->set('lang',$lang); $template_content->set('categories',$categories); $template_content->set('locations',$locations); include(PMDROOT.'/includes/template_setup.php'); ?> Ten post edytował yoyos 23.11.2007, 00:22:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może zainstaluj najnowsze nie ruszane prosto z php.net php5 i sprwadz czy jest ten błąd.... jesli jest to znaczy że skrypt nie dziala pod php5 a jeśli wszystk gra to wina serwera...
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:18 |