![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na początku pisz , że szukałem na forach i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu, choć może wydawać się on bardzo prosty do rozwiązania. Chcę zrobić formularz do wysyłania @, ale z dwoma załącznikami. Wszędzie znajdywałem jedynie rozwiązania dla jednego załącznika. Napisałem coś takiego (oczywiście to tylko flagment całego kodu który pobiera o koduje załączniki): [php:1:4af7c6e6c6]<?php $filecv=fopen($cv,"r"); $contentscv=fread($filecv,$cv_size); $encoded_attachcv=chunk_split(base64_encode($contentscv)); fclose($filecv); $filezdjecie=fopen($zdjecie,"r"); $contentszdjecie=fread($filezdjecie,$zdjecie_size); $encoded_attachzdjecie=chunk_split(base64_encode($contentszdjecie)); fclose($filezdjecie); $headers.="Content-type: multipart/mixed; "; $headers.="boundary="Message-Boundary"n"; $headers.="Content-transfer-encoding: 7BITn"; $headers.="X-attachments: $cv_name"; $headers.="X-attachments: $zdjecie_name"; $top="--Message-Boundaryn"; $top.="Content-type: text/html; charset=iso-8859-2n"; $top.="Content-transfer-encoding: 7BITn"; $top.="Content-description: Mail message bodynn"; $bottom="nn--Message-Boundaryn"; $bottom.="Content-type: $cv_type; name="$cv_name"n"; $bottom.="Content-Transfer-Encoding: BASE64n"; $bottom.="Content-disposition: attachment; filename="$cv_name"nn"; $bottom.="$encoded_attachcvn"; $bottom.="--Message-Boundary--n"; $bottom.="nn--Message-Boundaryn"; $bottom.="Content-type: $zdjecie_type; name="$zdjecie_name"n"; $bottom.="Content-Transfer-Encoding: BASE64n"; $bottom.="Content-disposition: attachment; filename="$zdjecie_name"nn"; $bottom.="$encoded_attachzdjecien"; $bottom.="--Message-Boundary--n"; ?>[/php:1:4af7c6e6c6] Z forma podaję 2 pliki: $cv i $zdjecie. Mój problem polega na tym, iż do listu dołączony jest jeden załącznik, a nie dwa - to znaczy w źródle emaila jest ten dwugi zakodowany załącznik, ale nie ma go na liście do bezpośredniego pobrania. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystać z gotowej klasy, htmlMimeMail na phpclasses.org
-------------------- --
Grzegorz Skaruz / www.skaruz.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie stworzyc maila z 2 zalacznikami w Twoim kliencie pocztowym, umiescic w elementach do wyslania, podgladnac i przeanalizowac zrodlo.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Sprawa załatwiona - głównie przez jedną linię w kodzie (zaremowana). Reszta kodu działa poprawnie dla dwuch załączników, które potrzebowałem. Po rozbudowaniu kodu i zabezpieczeniu formularza (np. zgłoszeniowego) można zbudować niezłe narzędzie z nieograniczoną liczbą załączników itp. [php:1:f09f3e79f7]<?php $filecv=fopen($cv,"r"); $contentscv=fread($filecv,$cv_size); $encoded_attachcv=chunk_split(base64_encode($contentscv)); fclose($filecv); $filezdjecie=fopen($zdjecie,"r"); $contentszdjecie=fread($filezdjecie,$zdjecie_size); $encoded_attachzdjecie=chunk_split(base64_encode($contentszdjecie)); fclose($filezdjecie); $headers.="Content-type: multipart/mixed; "; $headers.="boundary="Message-Boundary"n"; $headers.="Content-transfer-encoding: 7BITn"; $headers.="X-attachments: $cv_name"; $headers.="X-attachments: $zdjecie_name"; $top="--Message-Boundaryn"; $top.="Content-type: text/html; charset=iso-8859-2n"; $top.="Content-transfer-encoding: 7BITn"; $top.="Content-description: Mail message bodynn"; $bottom="nn--Message-Boundaryn"; $bottom.="Content-type: $cv_type; name="$cv_name"n"; $bottom.="Content-Transfer-Encoding: BASE64n"; $bottom.="Content-disposition: attachment; filename="$cv_name"nn"; $bottom.="$encoded_attachcvn"; //$bottom.="--Message-Boundary--n"; $bottom.="nn--Message-Boundaryn"; $bottom.="Content-type: $zdjecie_type; name="$zdjecie_name"n"; $bottom.="Content-Transfer-Encoding: BASE64n"; $bottom.="Content-disposition: attachment; filename="$zdjecie_name"nn"; $bottom.="$encoded_attachzdjecien"; $bottom.="--Message-Boundary--n"; ?>[/php:1:f09f3e79f7] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 06:35 |