![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki oto formularz:
w jaki najprostszy sposób ograniczyc pole f1 dla zakresu liczb np. 100 - 2000 ; tel liczby bedą generowane przez php. -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm.. no skoro to ma byc generowane przez PHP to chyba nic lepszego niz rand(100,2000)
![]() a zeby nie byc goloslownym to maly cytacik z helpa do PHPa: Cytat Notatka: Na niektórych platformach (jak na przykład Windows) RAND_MAX to tylko 32768. Aby uzyskać wartości większe niż 32768, należy podać odpowiednie wartości argumentów min and max, co pozwoli na wygenerowanie wartości większych niż RAND_MAX. Można też użyć funkcji mt_rand().
Notatka: Od PHP w wersji 4.2.0 nie ma potrzeby inicjalizować generatora liczb losowych funkcją srand() lub mt_srand(), ponieważ dzieje się to automatycznie. Notatka: W wersjach przed 3.0.7 argument max znaczył zakres. Aby otrzymać takie same wyniki w tychże wersjach, należy użyć rand (5, 11) aby otrzymać liczbę losową z przedziału od 5 do 15. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale mi chyba nie o to chodzi, ja chce by user nie mógł wpiac w pole input ( wartości innej niz z okresolonego zakresu), ma to byc robione po stronie przegladarki
-------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha, no to sie nie zrozumielismy..
skoro tak to pewnie trzeba napisac funkcje wywolywana w sekcji OnChange dla tego pola, ktora bedzie tylko sprawdzala czy w ogole wprowadzono liczbe a nie literki no i czy ta liczba jest 100<liczba<2000.. |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak:
teraz jest juz prawie dobrze , alert "limit" pokazuje mi w odpowiednim momencie, ale jak zrobić by "wymazawc" ostatnia cyfrę z pola stawka - bo pomimo alertu ona tam ciagle jest Ten post edytował grzegorz_g 25.11.2007, 14:42:38 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod document.zlicz3.stawka.value = document.zlicz3.stawka.value.substr(0, document.zlicz3.stawka.value.length - 1); http://w3schools.com/jsref/jsref_substr.asp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:49 |