![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak zrobić coś takiego, że jak piszę newsy na stronie, to żeby automatycznie tworzył się temat na forum ? Jako przykład dam tę stronę http://armia.toproste.pl Są tam newsy i pod nimi link "Komentarze" który odnosi się do tematu na forum. Pozdrawiam ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sam słusznie zauważyłeś da się...
Zorientuj się w jaki sposób twoje forum przyjmuje dane do założenia nowego wątku na forum. Pamiętaj też że musisz mieć weryfikację użytkownika i to też musisz sprawdzić... Potem pod zarządzanie newsami na stronie wystarczy tylko podpiąć odpowiednie linijki PHP i gotowe;) Pozdrawiam rokefeler15 Ten post edytował rokefeler15 22.11.2007, 21:15:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze by było jak byś powiedział na czym "operujesz"(forum, systemu news/cms itd.)
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o portal nie jest to gotowiec :]
Forum to PhpBB by Przemo Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu masz zapytanie z phpBB by przemo... będziesz wiedział co robic? Ten post edytował dadexix 22.11.2007, 22:33:24 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Nie za bardzo
![]() Byłbym wdzięczny za wytłumaczenie ![]() |
|
|
![]()
|
|
zmienne
zapytanie dla dopisania tematu.
więc tak... ad1. musisz być zalogowany na stronie z tym samym ID co Twoje ID na forum lub zrobić taki "myk" aby skrypt podczas dodawania tamatu do tabeli podpisywał się pod Twoje ID z forum... jeśli ma więcej osób korzystać ze skryptu to daj aby w jakimś panelu usera czy coś dawali swoje ID z forum... najlpeiej ID+hasło do uwierzytelnienia na forum.... albo nick+hasło i skrypt który pobierze z bazy danych forum jakie jest ich ID... ad.2 mozesz uzyskać to z
powienieneś zrozumieć:D Edit: nie zapomnij treści tematu, itd. przepuścić przez mysql_escape_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual a i troche nie dopisałem teraz się skapłem.... w następnym edicie będzie all -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej zrobic na odwrot, tj. napisac skrypt ktory wyciagalby tematy z okreslonego subforum i wyswietlal jako newsy? Na pewno latwiej, i nie musisz pisac panelu admina od nowa.
|
|
|
![]()
|
|
Edit2:
Więc tak.... zaraz po wykonaniu zapytania ściągasz z bazy ID tego tematu który własnie napisałeś... (nie wiem czy się nie pomyliłem przy asc/desc... ma być malejąco) potem wykonujesz zapytanie:
zmienne
uhhh wypociłem:P mam nadzieje że będzie działać... a jesli nie będzie działać to pewnie trzeba zrobić jeszcze pod phpbb_posts_tekst_history... -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:47 |