![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Tym razem mam takie pytanko odnosnie css. Otoz jest sobie taki kod:
Kolory kontrastowe zeby widac bylo to o co pytam. Jesli jest stronka zbudowana na jednej glownej tabeli, a potem w poszczegolne miejsca laduje sie juz div-y to pojawiaja sie takie dziwne marginesy w tabeli... Do tego drugi wiersz sie troche przesunal w prawo... Jak sobie z takim czyms radzicie? Pozdrawiam, Łukasz. Ten post edytował lukash82 21.11.2007, 22:07:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co tabelka? -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu nie tabelka? wszyscy tylko te divy a na tabelkach tez mozna przeciez
-------------------- http://www.jp.packs.pl jPortal z przyszłością
http://www.zsyp.no-ip.com/axel/jportal.html - Oficjalny support jP UserPatch && Packs http://www.zsyp.pl - Oficjalny support |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a czemu nie tabelka? wszyscy tylko te divy a na tabelkach tez mozna przeciez hmmm bo 1. tabelki więcej zajmują 2. są bardziej funcjonalne 3. lepiej są interpretowane pod róznymni przeglądarkami gdzie tabelka może na jednym być inna a na drugim inna....pisać jeszcze:D? -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie. Przyklad troche niefortunny podalem bo cos takiego rzeczywiscie na div-ach lepiej napisac. Klopot pojawia sie gdy trzeba juz na przyklad trzy kolumny zrobic kolo siebie... W tym momencie nad div-ami trzeba sie juz troche pomeczyc zeby sie wszystko nie rozjechalo pod IEsyfem, a tabelka jest szybsza do zrobienia i przynajmniej dziala... Pozdr
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo <td style="padding: 0;">
tabelka ma domyślny padding 2px na każdy td -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Wrzucilem wszedzie gdzie sie da padding na 0px i margin tez na 0px ale niestey dalej sie sypie. Po malych zmianach na trzy kolumny przyklad wyglada nastepujaco
Ten post edytował lukash82 22.11.2007, 10:29:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie słuchasz rad to masz taki efekt. Usuń <div> z <td>.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:39 |