![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
czy moglby mnie ktos oswiecic ![]() mianowicie chcialbym wyswietlic date w formacie rok-miesiac-dzien na podstawie tego co ponizej: date("Y-m-d",strtotime("15/10/2007") niestety funkcja ta wyswietla mi 01-01-1970 gdyz date 15/10/2007 odczytjue w formacie miesiac/dzien/rok a wiadomo ze miesiecy jest tylko 12 ![]() jak to zrobic aby to: date("Y-m-d",strtotime("15/10/2007") dalo to: 2007-10-15 ciag "15/10/2007" w mojej bazie jest formatu dzien/miesiac/rok pozdrawiam yalus Ten post edytował yalus 21.11.2007, 18:06:14 -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na chama mozesz explodem podzielic i ustawic w zadanej kolejnosci. A i musze przyznac ze ciekawy format daty masz w bazie
nie lepiej bylo standardowego uzyc dd-mm-rrrr wtedy mozliwe sa nawet operacje na dacie nie mowiac juz o wbudowanych funkcjach do formatowania daty -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem wiem z tym formatem to przegiecie musze przejsc do
dd-mm-yyyy ale nie jestem pewien czy zachowam stare wpisy w poprawnej formie i tu wlasnie nasowa sie moje drugie pytanie jak to zrobic: format daty yyyy-mm-dd oraz dd/mm/yyyy i chcialbym to wszystko przekonwertowac do dd-mm-yyyy jak to zrobic bezpiecznie? a co do exploda to tez o tym myslalem ale... -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
format daty yyyy-mm-dd oraz dd/mm/yyyy i chcialbym to wszystko przekonwertowac do dd-mm-yyyy wyciagasz i przerabiasz i edytujesz nie ma sie czego obawiac, w petli wyciagasz date i id rekordu i jedziesz -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze mówiąc jak znajdziesz lepsze rozwiązanie to ja chętnie je przejmę, a jeśli chodzi o twoje drugie pytanie to chyba najlepiej napisać skrypt w PHP i zrobić UPDATY, `ręcznie`, czyli coś w stylu:
Myślę, że ujęcie to w tranzakcję będzie odpowiednie. |
|
|
![]()
|
|
tak tylko zapomnialem powiedziec o jednym malym szczegole
pola daty w tabeli maja ustawiona wartosc domyslna na yyyy-mm-dd dlatego zastanawiam sie czy to bedzie bezpieczne bo bede musial najpierw zmienic format pola - czy mam racje? -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:23 |