![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Zalozmy tabele -> table1 Kod ID, CREATED 1 , 123 2 , 145 1 , 207 1 , 308 2 , 409 Zadanie jest takie zeby wybrac najnowsze rekordy po jednym dla kazdego ID. Mozna to zrealizowac nastepujacym zapytaniem
To zadziala i zwroci prawidlowo. Mnie chodzi natomista o mozliwosc zalatwienia tego bez podzapytania. Probowalem na zasadzie
To nie zwraca rekordow. Zrobienie po prostu
Powoduje ze rekordy scalane sa albo losowo (tego nie jestem pewien) albo dostaje rekord najstarszy a chodzi mi o najnowszy. Macie jakies pmysly zeby sie pozbyc tego podzapytania ? -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat To nie zwraca rekordow. Rekordow to moze i nie zwraca ale bledy napewno.
a teraz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie zwraca rekordow, query na ktorym pracuje jest troche bardziejs komplikowane a to co pokazalem to byl bardziej pseudo kod zeby pokazac problem.
To zapytanie nie dziala poprawnie (bledu nie zwraca ale wyniki tez poprawne nie sa) -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 19:37 |