![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-trzykas- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam problem Chciałbym za-includować plik wyświetlający reklamę Plik znajduje sie home/xxx/public_html/reklama/reklama.php i chciałbym go za includowac do home/xxx/public_html/strona/index.php i teraz czy w funkcji include jest opcja zmiany katalogu w taki sposób include "../reklama/reklama.php" Prosze o pomoc próbowalem na tyle sposobów że już nie mam siły |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm może by tak wywołać w katalogu z reklamą phpinfo() wciągnąć systemowy patch do pliku(np. /usr/ada/asfsdfsde/agfa/htdocs/reklama) i z niego includować...(nie umiem tego określić "linuxowo" ale na widowsie wyglądało by to np. tak:
Kod include "c:/usr/apache/httpd/html/reklama.php"; i wtedy będzie chyba grać i buczyć:D)
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
-trzykas- |
![]()
|
Goście ![]() |
jak juz powyżej pisałem próbowałem includowac w taki sposob
include('home/xxx/public_html/reklama/reklama.php'); w ten sposób niestety nie dziala |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a spróbuj
include('/home/xxx/public_html/reklama/reklama.php'); -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
-trzykas- |
![]()
|
Goście ![]() |
Należy wyjść z katalogu głównego /strona
w actionscripcie to bylo tak ../reklama czy jakos tak i wtedy wchodził z katalogu strona (..) i wchodził do katalogu reklama ale tutaj chyba sie nie udza ;/ |
|
|
-Trzykas- |
![]()
|
Goście ![]() |
"a spróbuj
include('/home/xxx/public_html/reklama/reklama.php');" Próbowałem niestety nie działa |
|
|
![]()
|
|
to chyba najlepiej
http://chat.home.net.pl/start ich server a wszystkie normalne działania nie działają... chat z konsultatnem live -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
-trzykas- |
![]()
|
Goście ![]() |
to nie jest serwer home.pl
ja mam mu siebie wszystko dostępne ale w ten sposób w php nie zaincludujesz pliku z innego katalogu |
|
|
![]()
|
|
Cytat php nie zaincludujesz pliku z innego katalogu Nie mów że ja nie zincluduje:P Wczoraj includowałem tak: $dir = "/home/grafikmfo/domains/grafikmfo.net/public_html/nasia/index.php"; Ten post edytował dadexix 21.11.2007, 14:00:19 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
-trzyka- |
![]()
|
Goście ![]() |
czyli mówisz tak to zrobic
<? $dir = "home/xxx/public_html/reklama/reklama.php"; include '$dir'; ?> jak coś popierniczyłem to prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
ja robiłem bez apostrofóf:P
ale to nie ma różnicy.... czy dasz zmienną czy nie powinno śmigać.... -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
-trzykas- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie działa
wywołałem phpinfo() home dir home/ahtak/public_html/sms dla strony na której ma byc reklama i home/ahtak/public_html/adsrv dla reklamy zrobilem zmienna $rek="/home/ahtak/public_html/adsrv/ad.php"; include($rek); o huk nie działa ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Prostym i logicznym jest to że nie masz dostępu bo innego katalogu niż swój.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:01 |