![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otóż mam gotowe buttony w postaci .swf.
chcę teraz z nich zrobić linki lecz nie mogę. Nie działa procedura jak zawsze:
jak z takiego buttona zrobić linka i żeby go normalnie pająki katalogowały? jakieś pomysły? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zazwyczaj osoby tworzące plik SWF,
dają możliwość kliknięcia wystawiając jakiś parametr, np Click="http://www.php.pl" więc musisz się go o to zapytać, wydaje mi się, że już dawno powinno to być jakoś unormowane tzn parametr o takiej samej nazwie dla wszystkich SWF ale niestety chyba nie jest, co niektórzy robią specjalne warstwy niewidoczne, ale to rozwiązanie bardzo na około. Ten post edytował php programmer 22.11.2007, 13:57:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym, żeby button po kliknięciu otwierał stronkę nie ma problemu.
Mi zależ głównie na tym, żeby ten button i strona, do której przenosi była prawidłowo (tak samo jak link) katalogowana przez pająki. Wystarczy ze dodam linki niewidoczne na stronie odnoszące się do tej samych stron co buttony swf? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może po prostu wrzucić tego flash'a do linku? Coś w tym stylu:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Człowieku zastosuj wewnątrz flasha w MC akcję:
Roboty google ogarniaja taki typ linka Ten post edytował lectric 27.11.2007, 22:27:15 -------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
Presell - tutaj dodasz swoj artykul za darmo ! Presell Page dla wszystkich bez limitów i utrudnień Masz firme ? Ta baza firm jest dla Ciebie i Twoich znajomych są też śmieszne filmiki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To może po prostu wrzucić tego flash'a do linku? Coś w tym stylu: HTML <a href="http://www.php.net"><object ...></object></a> to juz gorszego dziwolaga nie widzialem ![]() nie ma mozliwosci zeby z pliku swf, ktory nie ma zaszytego linka w sobie zrobic odnosnik. Rozwiazania sa dwa: 1) nalezy tworzac we flashu nadac mu wartosci odnosnika: href, cel itp 2)nalezy zaszyc w actionscript skrypt, ktory bedzie pobieral wartosc np. linka z kodu html, ktory zluzy do oadzaenia animacji ans tronie WWW oba wyjscia sa popularne, choc pierwsze bardzie, drugi to bardziej do kampanii reklamowych -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
yhm, ja nie robie tych buttonów w roli wyjaśnienia.
A co do linków narazie sobie poradziłem tak, że pod całe menu we flashu dałem warstwę z kodem html ze wszystkimi linkami. Ale jeżeli to
działa w 100% to już wiem jak to robić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tez kiedys mialem podobny problem, jednak uzylem onMouseClick i wszystko zadzialalo
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 2 Dołączył: 25.10.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
robię na szybkiego zwykłe polecenie a href i niestety nic ;/
W którym miejscu tego kodu mam wstawić ten kod do sekcji pomiędzy object i /object? ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego nie wstawiasz w kodzie strony tylko przy edycji pliku .swf dodajesz ten kod
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Również raz miałem podobny problem, ale używałem i wszystko pracował w onMouseClick
-------------------- Tera Online GoldWOW Gold |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 2 Dołączył: 25.10.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I do not think I do the buttons in the role of explanation.
And at what point links, so that the entire menu, flash layer on html code with all the links. -------------------- Tera Online GoldWOW Gold |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 17.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś wmode=transparent?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:02 |