![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na niektórych mych stronach chciałbym przy zastosowaniu PHP zrobić coś co by mi w odpowiednim miejscu i w określonych terminach wczytywało odpowiednie pliki htm. W pozostałych terminach niemiało by się tam wczytywać nic i niemiało by tam być nawet jakiekolwiek puste miejsce i miała by tam pozostać tylko pozostała zawartość strony.
Mam taki kod, ale niechce mi działać. Potrzebowałbym poradzić w czym może być prawdopodobnie problem, że to niechce wcale działać. Oto ten kod: Kod <?php Te daty terminów są tam podane tylko przypadkowo. Jeden termin jest z konkretnie podanym rokiem a drugi ma rok zapisany jakoś tak żeby ten termim automatycznie sam powtarzał się każdego roku i niebyło trzeba zawsze uaktualniać rok.$year = date('Y'); $terms['strona1']['starttime'] = '29.3.2007 22:00'; $terms['strona1']['endtime'] = '3.4.2007 23:05'; $terms['strona1']['file'] = 'strona1.html'; $terms['strona2']['starttime'] = '29.5.'.$year.' 22:00'; $terms['strona2']['endtime'] = '3.6.'.$year.' 23:05'; $terms['strona2']['file'] = 'strona2.html'; function renderPage($data) { foreach ($data as $page) { if (strtotime($page['starttime']) < time() AND time() < strtotime($page['endtime'])) { echo file_get_contents($page['file']); } } } renderPage($terms); ?> Wstawiłem ten kod do mej strony, ale w terminach przezemnie podanych nic się tam niewczytywało. Oczywiście, że miałem do tego wraz z tą stroną odpowiednie pliki htm które miał by ten kod wczytywać. Sprawdzałem to w swoim komputerze a potem spróbowałem to włożyć w internecie na serwer, ale nawet i tak to niedziała. Inne PHP kody na mej stronie działają bez problemu. Do mej strony to wstawiłem tak: Kod <p class="tytul">TYTUŁ STRONY</p> Oczywićcie niejest to cały kompletny kod mej strony, ale tylko ta część z tym kodem PHP.<?php Ten kod PHP ?> <p>Tekst strony</p> W innym forum dostałem odpowiedź, że ten kod jest poprawny i że działa. Kontrolowałem zapis tego kodu na mojej stronie kilkanaście razy czy przypadkiem niezrobiłem tam jakiś błąd przy wpisywaniu dat, godzin i nazw plików itp. ale wszystko by miało być w porządku. Próbowałem też z tym różnie eksperymentować, ale działać to niechce. Niewiem co bym jeszcze miał z tym zrobić żeby to nareszcie zaczęło u mnie działać. Jeżeli wiecie ktoś w czym może być prawdopodobny problem to bardzo proszę o informację. Jestem początkującym webmasterem a z PHP zacząłem dopiero niedawno i dlatego na PHP się narazie jeszcze zbytnio nieznam. Ten post edytował vlazy 20.11.2007, 23:42:00 -------------------- Informacje o Moneybookers
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:55 |