![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problem.... Otoz mam jakies dane w bazie danych i chcialem je wyrzucic na stronie w postaci tabelki. Wymyslilem sobie do tego kolorowanie komorek co drugi wiersz. Wiem, ze trzeba to zrobic za pomoca for-a i if-a jesli np. zmienna a jest podzielna przez 2. Mam cos takiego:
Zmienna $ile rowna sie ilosci wierszy w danym zapytaniu. No niestety dziala to nie tak jakbym chcial poniewaz mnozy mi to kazdy wynik z petli while przez ilosc wierszy. W sumie wiem na czym bld polega bo jest petla while a w niej nastepna for ale niestety nie wiem jak to obejsc i logicznie poukladac w calosc... Moze cos Wam do glowy wpadnie i bedziecie mi mogli pomoz? Pozdrawiam, Łukasz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a na grzyba tego fora zes tam dal?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi tylko o dwa kolory to zawsze możesz zrobić coś takiego:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:00 |