![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt który znalazłem na jednej ze stron.
Tylko jest to skrypt napisany pod mysql a ja potrzebuje pod postgresa. Oto strona : STRONA ZE SKRYPTEM A to jest przerobiony skrypt z mysql na postgresa zrobiony prze zemnie: Przerobiłem go działa bez zadnych błedów lecz nie przezucza mnie do pliku main.php [php]// Na samej górze zadeklaruj sesję. session_start(); // Sekcja wylogowywania, kasuje wszystkie zmienne sesyjne session_destroy(); $message=\"\"; // Wiadomość po wylogowaniu // Sekcja logowania $login=$_POST[‘login’]; if($login) { // W momencie kliknięcia w przycisk formularza $uzytkownik=$_POST[‘uzytkownik’]; $md5_haslo=md5($_POST[‘haslo’]); // Koduje hasło funkcją md5(). // Połączenie z bazą. $host=\"localhost\"; // Nazwa hosta. $db_user=\"postgres\"; // Nazwa użytkownika - Postgres $db_password=\"gustafitka\"; // Hasło do bazy. $database=\"baza\"; // Nazwa bazy. pg_connect($host,$db_user,$db_password); pg_select_db($database); // Sprawdzenie nazwy użtkownika i hasła. $rezultat=pg_query(\"select * FROM logowanie WHERE uzytkownik=’$uzytkownik’ AND haslo=’$md5_haslo’\"); if(@pg_num_rows($rezultat)){ session_register(\"uzytkownik\"); // Zapamiętuje zmienną sesji header(\"location:main.php\"); // Przekierowanie do strony main.php exit; }else { $message=\"Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło\"; } } // Koniec sprawdzania autoryzacji. ?> Ten post edytował gustafitka 20.11.2007, 21:36:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na Przedszkole bo to bardziej tam się należy.
Przy okazji poprawiam BBCode i dodaje [tag] skoro już się na Przedszkolu znalazło. Do autora: Dopisz może jakieś konkretne pytanie ... napisz czy Ci działa czy nie. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Skrypt nie jest dobrze przerobiony. Zauważył byś to, gdybyś choć raz go uruchomił. Nie ma funkcji pg_select_db, a składnia pg_connect mimo, że jest poprawna, to nie jest zalecana. Jedyne co musisz zrobić, to zajrzeć do manuala i sprawdzić składnię.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:47 |