![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam:)
Mam taki problem, prosze o pomoc. W tym oto formularzu: Kod <BR>......<BR><form action="wpis.php?action=add&type=movie" method="POST"><BR><BR><table valign="top"><BR><BR> <tr><BR><BR> <td align="right">Imie:</td> <td><input type="text" name="imie"></td><BR><BR> <td align="right">Nazwisko:</td> <td><input type="text" name="nazwisko"></td><BR><BR> </tr><BR><BR> <tr><BR><BR> <td align="right">Miejscowosc:</td> <td><input type="text" name="miejscowosc"></td><BR><BR> <td align="right">Ulica:</td> <td><input type="text" name="ulica"></td><BR><BR> </tr><BR><BR> <tr><BR><BR> <td align="right">Kod pocztowy:</td> <td><input type="text" name="kod_pocztowy"></td><BR><BR> <td align="right">Telefon:</td> <td><input type="text" name="telefon"></td><BR><BR> </tr><BR><BR> <tr><BR><BR> <td align="right">Email:</td> <td><input type="text" name="email"></td><BR><BR> <td align="right">Płeć:</td><td><input type="radio" name="plec" value="kobieta" id="1"> Kobieta <BR><BR> <input type="radio" name="plec" value="mezczyzna" id="2"> Mężczyzna</td><BR><BR> </tr><BR><BR> <tr><BR><BR> <td align="right">Nr dowodu:</td> <td><input type="text" name="nr_dowodu"></td><BR><BR> <td align="right">Organ wydający:</td> <td><input type="text" name="wydany_przez"></td><BR><BR> </tr><BR><BR> <tr><BR><BR> <td align="right">Student/Wykładowca:</td><BR><BR> <td><BR><BR> <select name="student_wykladowca"><BR><BR> <option value="student">Student</option><BR><BR> <option value="wykladowca">Wykładowca</option><BR><BR> </select><BR><BR> </td><BR><BR> </tr><BR><BR></table><BR><BR> <BR><BR> <input type='submit' name="submit" value='Dodaj';> <BR><BR> <input type='reset' value='Wyczysć';> <BR><BR></form><BR> chciałby zrobić aby po wybraniu pola select student albo wykładowca na następnej stornie pokazały mi się dodakowe pola formularza. Po wybraniu student inne wykładowca inne. Zrobiłem to za pomocą ifa w taki sposób:
ale to nie działa:( niemam pojęcia dlaczego:( może wy cos mi poradzicie.... pozdrawiam:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
o rety, aleś nawalil tych <br> uwierz mi, miedzy <option> nie daje sie <br>
Do rzeczy:
ps: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--email9-- |
![]()
|
Goście ![]() |
wygląda na to że powinno wszystko ładnie działać, ale tak nie jest:( niewiem czemu. Lokalnie pokazuje mi się biała strona a na serwerze ovh bład: Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/e/m/a/email9/www/test/test.php on line 5
w lini 5 jest to: Kod <table valign="top">
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli to masz w echo to powinno być tak:
a pamiętaj też że nie zawsze numer lini dokładnie jest oznaczony, czasami błąd jest w linii wyżej lub niżej... Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tego nie mam w echo. cały kod wygląda tak:
Kod <?php
$rodzaj = $_POST['student_wykladowca']; if($rodzaj == "student") { <table valign="top"> <tr> <td align="right">Nr indeksu:</td> <td><input type="text" name="nr_indeksu" /></td> echo <td align="right">Uczelnia:</td> <td><input type="text" name="uczelnia" /></td> </tr> </table> } elseif($rodzaj == "wykladowca") { <table valign="top"> <tr> <td align="right">Stopień naukowy:</td> <td><input type="text" name="stopien_naukowy" /></td> <td align="right">Wydział:</td> <td><input type="text" name="wydzial" /></td> </tr> </table> } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W php nie daje sie html, chyba ze to odpowiednio zaznaczysz!
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie chłopaki:) wszystko pięknie działa:) temat uważam za zamknięty. Pozdro wszystkim:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:46 |