![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z MySql....a mianowicie na swoim piecu mam krasnala i napisałem pod nim skrypt który będzie dodawał, usuwał rekordy z bazy danych. Na kompie mi wszystko śmigało lecz problem pojawił się dopiero wtedy gdy stronę przerzuciłem na jeden z darmowych serverów w sieci... Dodawanie wierszy do bazy działa lecz jest problem z usuwaniem.
Oto kod:
Plik kasuj_news.php :
`id`= '{$_GET['iddel']}' zapisywałem w różnych postaciach np id=$iddel ale to nic nie dawało... Po kliknieciu "usun" adres strony wygląda nastepujaco:
Z tego wynika że nr id jest przypisany do zmiennej iddel, więc rekord powinien byc usuniety a niestety efektu nie ma... Mam nadzieje że ktoś rozwiąże mój problem... Ten post edytował stoper162 17.11.2007, 19:53:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Do zmiennych z url nalezy dobierac sie tak: $_GET['zmienna'] a nie tak: $zmienna.
Czyli ty masz tak: $stan Masz wiec to zamienic na: ..... tu sobie sam odpowiedz ![]() ps: to nie ma zwiazku z mysql. Przenosze ps2: wywal te "not working" z tematu ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok zastosowałem sie do twoich uwag:
wywaliło mi:
piszac w ten sposób:
w adresie strony widac ze zmienna ginie:
Nie wiem jak to zapisac... Ten post edytował stoper162 17.11.2007, 20:05:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ech... wogole nie zajarzyles.
Pierwszy skrypt ma zostac bez zmian. Tam nie masz nic z url. Dopiero w drugim masz:
Przeciez $stan pochodzi z URL i ma byc tak:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nom, teraz chodzi wszystko tak jak trzeba
![]() Dzięki wielkie za pomoc... ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 22:59 |