![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich i z góry dziękuję za zainteresowanie i próby rozwiązania problemu
Otóż chodzi mi o przesłanie zmiennej , sytuacja jest dość skomplikowana mam taki skrypt
ws.php - tutaj mam formularz i kod aby dane z formularza zapisać do bazy danych który działa , problem polega na tym ze jest on inlcudowany i podczas wykonania zmienne dochodzą tylko do:
rozwiązanie znalazłem takie
Jednak ma ono swoje wady np polskie znaki spacje i długa treść wiec odapa I pytanie jak to ugryźć ![]() Ten post edytował motor 17.11.2007, 13:36:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak masz zbudowany formularz? Jeśli on przesyła dane metodą post to co za problem je dalej odebrać $_POST['nazwa_zmiennej']. Ponadto, możesz użyć sesji do przechowywania tejże zmiennej.
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy zrozumiałem.
Jeżeli z pliku ws.php wyślesz formularz np. do pliku b.php to zostanie ona 'przeniesiona' i w ws.php już jej nie będzie tylko w b.php Ale możesz wsadzić to do zmiennej np.
I teraz sesja będzie trwała aż do zamknięcia przeglądarki. Ten post edytował Fishu 17.11.2007, 17:02:03 -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo w nowszych wersjach php zalecane bardziej
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wracam po przerwie
![]() Ale mój problem nadal pozostał bo pomimo session_register nie jest ona rejestrowana
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:23 |