![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce napisac tak jakby lotka. Czy da sie losowac liczby tak, aby sie nie powtarzaly?
Bo walne kilka rand'ów i moga sie potworzyc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ciekawe to co przedstawiłeś, tylko ja chcę aby te 6 numerków zostało wpisane do odzielnych pól w bazie. Pierwszy np. do lot1 drugi do lo2 itd. Później chce sprawdzic kto wygral
![]() Ten post edytował ManiQu 16.11.2007, 20:21:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da sie losowac liczby tak, aby sie nie powtarzaly? Z tego co pamiętam, takie było pytanie. Dostałeś odpowiedź (przynajmniej jedną z możliwości).Cytat ja chcę aby te 6 numerków zostało wpisane do odzielnych pól w bazie. Składnia instrukcji INSERT.Cytat Później chce sprawdzic kto wygral - przechowujesz numery które wygrały w tablicy $winners,- pobranie wiersza: mysql_fetch_row" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, - przebieg po tablicy: while" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, - sprawdzanie, czy dane element z bazy (np. $row['lotto1']), znajduje się w tablicy $winners: in_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, jak tak (if" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual), to zliczasz w liczniku ilość numerków - jak jest ich 6, to szóstka ![]() -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 08:11 |